I år var det Oslo som blev kåret til Europas miljøhovedstad. Her kan du læse om hvordan vores hoteller bidrager - for Norges hovedstad og for resten af ​​planeten.

Oslo city
2019 er miljøhovedstadsåret for Oslo. Prisen viser at byen ønsker at blive mere klima- og miljøvenlig, og man gør noget for det.

Hvert år bliver en by kåret til europæisk miljøhovedstad af Europakommisionen. Juryen begrundede blandt andet kåringen med at klima og miljø løber som en rød tråd igennem alle Oslos politiske områder.

Det er også vigtigt for os. Der skal være fokus på miljø og klima i alt hvad vi gør. Vi ser det som en af vores absolut vigtigste opgaver at reducere miljøpåvirkningen. Derfor gør vi dette på vores hotel i Oslo:

Quality Hotel™ 33 udnytter kaffen til fulde

Quality Hotel™ 33 på Økern i Oslo har et samarbejde med Gruten, en virksomhed der indsamler kaffegrums, som normalt bare bliver smidt ud. De bruger denne grums til blandt andet at dyrke østershat til deres Top Floor-restaurant.

Bedre for miljøet kan det vel ikke blive – specielt ikke når produktet bliver fragtet til hotellet på en cykel!

gruten-quality-hotel-33Produkter lavet af kaffegrums som let kunne ende i skraldespanden.

Clarion Hotel® The Hub dyrker mad på taget

Clarion Hotel The Hub, midt i Oslo centrum, har Nordens største tagdyrkning – GrowHub. Med den tester man en helt ny måde at dyrke mad på i byen som både er økonomisk og bæredygtig. Hotellet vil med dette initiativ være et forbillede, for fremtidens tage skal være grønne.

Det bliver vandet med regnvand og gødet med komposteret madaffald fra hotellets restaurant. Tagdyrkningen kommer til at producere cirka 10.000 grøntsager om året til hotellets restaurant.

Clarion Hotel The Hub rooftop Den 200 kvadratmeter store tagdyrkning producerer mad til hotellets rejsende gæster

Dette gør alle vores hoteller for planeten:

Reducerer brugen af plast

Hvert minut havner der 15 tons plast i havet. Derfor var det en selvfølge for os at sige ja da vi blev opfordret til at deltage i Plaststafetten med Hurtigruten og miljøorganisationen WWF. Det betyder at alle vores hoteller skal stoppe helt med at bruge unødvendige plast- og engangsprodukter og få kontrol over hvor plastaffaldet havner henne.

plastic-waste-ocean

Tænker genanvendelse på alle niveauer

Et af vores mål er at vi inden 2021 skal genanvende 99 % af alt affald. Hotellerne skal tænke genanvendelse i alle led, øge mulighederne for kildesortering, købe genanvendelige produkter og lære de ansatte at tænke miljøvenligt.

Reducere transport og dermed udslip

Transport bidrager til udslip af klimagasser, og det er et problem for både vores og dyrenes helbred. Derfor skal vi skære ned på transport. Derudover kommer vi inden 2021 til at klimakompensere 100 % af den transport som fortsat er nødvendig.

green-woods-transport

Sammen med leverandørerne har vi indført mængderabatter som betyder, at hotellerne kan foretage større bestillinger. Med dette, sammen med bedre bestillingsrutiner, vil der være behov for færre leverancer til hotellerne.

En ekstra fin ting: Flere af leverandørerne kommer til at samkøre!

Serverer kun bæredygtigt fisk og kød

Vi vil selvfølgelig ikke servere mad som kommer fra produktion med dyremishandling, udrydning eller fra produktion, som skader miljøet. Derfor har vi brugt WWF’s guide til fisk og skaldyr – en guide til at vælge miljøvenlig mad fra havet – til at udarbejde en liste over kød- og fiskeprodukter som vi skal undgå. Denne liste følges af alle vores hoteller.

Se rødlisten her.

Reducerer madspild

Du kender måske udtrykket ”maven bliver mæt før øjnene”? Se dette billede:

fulle tallerkener matavfall

Samme mængde mad, men det ser ud som om at der er mere på den venstre, ikke sandt? Vores hotelrestaurant opdagede at en mindre tallerken fører til mindre madspild, fordi gæsterne ikke tager ligeså meget. Dermed spiser de mere af det de har på tallerkenen.

Faktisk blev madaffaldet reduceret med hele 20 % ved at skifte tallerkener. Size matters.

Alle vores hoteller har ISO 14001-certificering

ISO 14001 er et samlebegreb for internationale miljøstandarder og et værktøj som hjælper virksomheder med at reducere deres miljøpåvirkning. Denne certificering dumper ikke bare ned i hotelpostkassen helt ud af det blå – der skal være et tydeligt fokus på miljøforbedrende tiltag, resultater skal registreres, og målene skal justeres hvert år for at man kan blive ISO 14001-certificeret.

Hvert hotel har en miljøkoordinator som tager ansvar for, at miljøarbejdet gennemføres og registreres, samt at alle medarbejdere får oplæring. Hvert år bliver vi vurderet af en ekstern virksomhed som sørger for, at vi fortsat kvalificerer os til certificeringen.

woods-sun

WeCare

Vi arbejder også kontinuerligt på at reducere brugen af farlige kemikalier, reducere vandforbruget og reducere energiforbruget. Vi har også et mål om drive så mange hoteller som muligt med vedvarende energi.

WeCare er samlebegrebet for vores daglige arbejde med at tage vare på mennesker, miljø og ressourcer. Vi skal skabe muligheder for mennesker i og udenfor vores virksomhed, og vi skal drive vores virksomhed med mindst mulig miljøpåvirkning. For der er ingen business på en død planet.

Er du interesseret i at læse mere om vores arbejde med bæredygtighed og WeCare? Her får du detaljerne.

Hvis du hellere vil se og høre mere om WeCare, kan du gøre det her:

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/yLkaC05CKiM