Gå til indhold
Mad & drikke

Bælgplanteburgeren – en ny udfordrer hos Nordic Choice Hotels

For at reducere CO2-udslippet lancerer vi til foråret vores bælgplanteburger på vores restauranter – den er både lokaldyrket og superlækker.

plant burger, vegetables, bread, platter

Nyd den lækre planteburger på nogle af vores restauranter hen over foråret!

– "Vi er kræsne, når det gælder vores menu, og vi har bestemt ikke sænket kravene. Dette er en rigtig god burger, som vi er glade for at kunne tilbyde vores gæster,” udtaler Fredrik Blomberg, Director of Food & Beverage på Nordic Choice Hotels.

Bælgplanteburgeren er en burger, som du virkelig kan nyde og spise med god samvittighed. Den er nemlig baseret på svenskdyrkede bælgplanter, hvilket gør den mindre belastende for klimaet end en almindelig oksekødsburger – 1 kg oksekød udleder i gennemsnit 26 kg CO2, mens samme mængde bælgplanter i gennemsnit udleder 0,7 kg CO2.

Derudover kræver en bælgplanteburger kun en ottendedel af, hvad en almindelig oksekødsburger har brug for.


Et klimaklogt og sundt alternativ

Formålet med bælgplanteburgeren er at tilbyde gæsterne et miljøvenligt valg, der bidrager til et bæredygtigt landbrug, men som er lige så uimodståelig som originalen – hvis ikke mere.

- “Vores gæster elsker burgere. Uanset hvad vi sætter på menuen, kan intet true den. Men som hotelkæde ønsker vi at udfordre vores gæster, så de opdager en ny type mad, som de ellers aldrig ville prøve. Vores nye bælgplanteburger er et eksempel på denne tankegang,” forklarer Fredrik Blomberg.

Foruden bælgplanter indeholder burgeren også svampe, havre og camelina-frø. Alle råvarer i burgeren er dyrket i Sverige, hvilket bidrager til et bæredygtigt svensk landbrug. Ud over fordelene for miljøet er der også fordele fra et sundhedsmæssigt perspektiv. Bælgplanteburgeren indeholder 86% umættet fedt og er rig på fibre.

Så vær med til at reducere CO2-udslippet, spis noget godt for mavens skyld, og test bælgplanteburgeren, som lanceres på vores restauranter hen over foråret!