Gå til indhold
Mad & drikke

Spis luksuriøst på Rigas bedste restauranter

God mad og drikke topper ofte to-do-listen for alle Rigas besøgende. Her får du 12 tips til Rigas mest populære restauranter!

1/10Præsentationen af maden er en stor del af oplevelsen på 3 Pavāru restorāns. Foto: 3 Pavāru restorāns

Yes, det er sandt hvad alle siger. Mad og drikke er generelt meget billigere i Letland, og vi madelskere kan forkæle os selv med besøg på luksuriøse restauranter – uden at gå fallit.

Vi hjælper dig med at finde rundt i Rigas madjungle med 12 restauranttips plus et bonustip for dig som rejser her i løbet af sommeren!

#1 Lido – restaurantkæden med generøse buffeter

Restaurantkæden Lido er kendt for at servere god, prisvenlig, lettisk mad. Udvalget er stort, og du får desuden meget for pengene. Atmosfæren beskrives som hyggelig og familievenlig. Måske ikke et førstevalg til en romantisk middag for to, men perfekt til en skøn frokost eller en mere causual middag i byen.

Lido har en masse forskellige restauranter rundt omkring i Riga. Nedenunder ser du adressen på den største.

Restaurant: Lido

Type af mad: Klassisk lettisk

Hvor: Krasta iela 76

#2 Riviera – når middelhavet smager bedst

Skaldyrstallerken, antipasti, entrecôte, tartar, carpaccio … Bliver man nogensinde træt af Middelhavets køkken? Næ, det tænkte vi nok. Restaurant Riviera kombinerer det bedste fra Italien, Spanien, Frankrig og Grækenland, og supplerer menuen med et vinkort hvor kun det bedste er godt nok. Og god fornøjelse med at vælge dessert. Just sayin’.

Husk at booke et bord på forhånd for ikke at gå glip af denne middelhavsperle!

Restaurant: Riviera

Type af mad: Middelhavet

Hvor: Dzirnavu iela 31

#3 Vincents - gourmetrestaurant med stjerneglans

Restaurant Vincents er i dag en af Rigas førende gourmetrestauranter med et ry der har lokket både den ene og anden berømthed til gennem årene. Gør som Elton John, Prince Charles og kejseren af Japan, og nyd fine dining når det er bedst!

Restaurant: Vincents

Type af mad: Gourmet

Hvor: Elizabetes iela 19, ca. 15 minutters gang fra den gamle bydel

Restaurang Vincents i RigaMadkreationerne på Vincents er rene kunstværker.

#4 12/21 - restauranten med Rigas mest charmerende facade

Restauranten 12/21 er ikke kun ekstremt populær for sit køkken, den har også en af Rigas mest charmerende facader! Med malerier af køer og snoede blomster mod en lysende og smuk havblå husmur er det svært ikke at slå sig ned på den hyggelige udendørsterrasse. Vælg og vrag mellem kødretter, fisk eller klassisk lettisk. Et saftigt stykke kød koster lidt over 36 euro for 270 g. Glem ikke at bestille dit valg af tilbehør og noget godt at drikke.

Restaurant: 12/21

Type af mad: Gourmet

Hvor: Jauniela 16, i den gamle bydel

#5 3 Pavāru restorāns – prisbelønnede kokke

3 Pavāru restorāns, som betyder “de tre kokkes restaurant” på dansk, byder på et elegant og hyggeligt miljø med smuk fiskebensparket. Hos 3 Pavāru restorāns tilberedes maden i et åbent køkken, og de tre kokke har siden begyndelsen af 2011 vundet både lokalbefolkningens hjerter og flere fine priser. En hovedret ligger på ca. 24 euro.

Restaurant: 3 Pavāru restorāns

Type af mad: Internationalt, europæisk, lettisk, centraleuropæisk

Hvor: Torna iela 4

Restaurangen 3 pavari i RigaMaden er en stor del af at rejse, så sørg for at forkæle dig lidt ekstra hos 3 Pavāru restorāns når du er i Riga.

En efterrätt från restaurangen 3 pavari, i RigaHer ser man den mindste detalje i præsentationen af maden.

#6 Muusu - mad som kunstværk

På restauranten Muusu er detaljerne i fokus, uanset om det er mad, indretning (inspireret af Norden) eller keramik. Præsentationen af retterne er som et smukt kunstværk, og det føles næsten trist at gå i gang med kniv og gaffel. Muusu har også gode muligheder for vegetarer, veganere og gæster med glutenallergi. Vælg om du vil sidde på deres hyggelige udendørsterrasse eller indendørs. Restauranten har tre etager med en afslappet lounge øverst. En hovedret koster ca. 20 euro.

Restaurant: Muusu

Type af mad: Europæisk, lettisk, østeuropæisk, centraleuropæisk

Hvor: Skarnu iela 6, ikke langt fra seværdigheden Peterskirken

#7 Biblioteka No1 - restauranten i parken

Cocktails, vin, frokost, middag, fine dining eller søndagsbrunch? Det spiller ingen rolle hvad du leder efter - på Biblioteka No 1 kan det ikke gå galt. Restauranten har et stort udvalg af både mad og drikke, og du nyder delikatesserne i en smuk park i det centrale Riga. En kødret koster ca. 30 euro.

Gå ikke glip af deres brunch om søndagen!

Restaurant: Biblioteka No 1

Type af mad: Lettisk, centraleuropæisk, internationalt

Hvor: Terbatas iela 2

#8 Dome fish restaurant - når fisk og skaldyr får hovedrollen

Hotelrestauranten Dome fish restaurant tager sin opgave som fiske- og skaldyrsrestaurant alvorligt. Her er både a la carte, prøvesmagningsmenu, frokost og mulighed for at spise på deres tagterrasse. Østers, kaviar, dagens fangst … Dome fish restaurant afkrydser det meste på fiskeelskerens liste. Vær forberedt på at betale omkring 27 euro for en hovedret.

Restaurant: Dome fish restaurant

Type af mad: Fisk og skaldyr

Hvor: Miesnieku iela 4

#9 Steiku Haoss - “Steak house is our weakness …”

“... and we know what it takes.” Med disse ord begynder restaurant Steiku Haoss historien om deres madfilosofi. Det lyder mildest talt lovende for dem som begynder at savle ved tanken om rigtig godt kød og hjemmelavede marinader. Her kan du endda købe færdigmarineret kød med hjem til grillen! Det billigste kødstykke ligger på 17 euro, og det dyreste ligger på 29 euro. Prisen inkluderer kun kødet, så tilføj 3-5 euro til tilbehør som bagte kartofler, grillede grøntsager, løgringe og gode saucer. Mmm.

Restaurant: Steiku Haoss

Type af mad: Steakhouse, grill

Hvor: Terbatas iela 41/43

#10 Kaļķu vārti - bred menu med noget for alle

Hvad passer bedre end at opleve det lettiske køkken i den historiske gamle by, Rigas hjerte? Kaļķu vārti tilbyder en bred menu hvor der er noget for enhver smag. Her får både mad og service høje karakterer fra gæsterne. Indretningen har elementer af lettiske etniske mønstre hvor "Nordic light-beige colors" står i centrum. Bedst af alt? Her spiser du godt uden at ødelægge feriebudgettet. Et hovedret koster ca. 18 euro.

Restaurant: Kaļķu vārti

Type af mad: Lettisk, østeuropæisk

Hvor: Kaļķu iela 11b

En huvudrätt på restaurangen Kalku Varti i RigaDer findes blandt andet fantastiske fiskeretter på menuen hos Kaļķu vārti.

En efterrätt på  restaurangen Kalku Varti i Riga... samt desserter som du aldrig har set dem før.

11# Zilā Govs – lettiske køer på menuen

Restaurantens navn, Zilā Govs, eller Blue Cow, er egentlig navnet på en lettisk kvægrace. I betragtning af at man ærer lettiske køer højt her, er det ikke overraskende at menuen går under temaet lettisk og steakhouse (selvfølgelig er Blue Cow på menuen!). Råvarerne kommer fra flere miljøvenlige gårde rundt omkring i landet.

Restaurant: Zilā Govs

Type af mad: Steakhouse, lettisk

Hvor: Meistaru iela 21

12# Rozengrāls – unikt middelaldertema nede i en kælder

Her har du en spændende restaurant med et unikt middelaldertema dybt nede i kælderhvælvingerne i den hyggelige gamle bydel! Vi snakker om medarbejdere med tidstypisk påklædning, underholdning med dans og musik og en masse tændte lys. Hos Rozengrāls mærker du historiens vingesus, og du inviteres til en festmiddag der ikke ligner noget andet i Riga. En hovedret koster omkring 12 euro.

Restaurant: Rozengrāls

Type af mad: Lettisk, østeuropæisk

Hvor: Rozena 1

Bonustips til sommerrejsende - terrasser og strandliv i Jurmala

Skal du til Riga til sommer? Så skal du absolut tage på en dagstur til den nærliggende by Jurmala! Her finder du mange skønne restauranter og terrasser på Majori street og langs med stranden. Perfekt hvis du vil nyde en skøn sightseeing i Riga med afkølende dyp i vandet og hyggeligt strandliv. Det er nemmest at komme hertil med tog. Rejsen tager ca. 40 min.

Hvor: Jurmala, togstation Majori