Gå til indhold
Mad & drikke

Sandnes’ 5 bedste restauranter uanset anledning

Sandnes – Rogalandsbyen som er så meget mere end Stavangers lillesøster! Her finder du fiskerestauranter i verdensklasse, mættende husmandskost og meget, meget mere i naturskønne omgivelser ved Vågen.

Sandhed eller konsekvens med insektburger på Hekkan

iStock-Cheeseburger-and-fries-stone-plateHekkan passer perfekt til kødelskere, vegetarer og de eventyrlystne!

Hekkan burger er en legendarisk burgerrestaurant i Sandnes som er kendt for sine fantastisk saftige burgere. Her kan alle kødædere finde noget de kan lide, men der er selvfølgelig også en lækker vegetarisk burger på menuen!

På Hekkan laver de maden helt fra bunden – vi snakker alt fra hakning af kød til udskæring af pommes frites. Vælg mellem varianter som klassisk cheeseburger, Low Carb, hvor burgeren er pakket ind i salat i stedet for brød, og ikke mindst græshoppeburgeren Cricket! Udfordr dine venner, når I tager på Hekkan – hvem tør at bestille Cricket?

Psst! Quality Hotel™ Residence ligger i nabobygningen – godt at vide, når du har brug for et hyggeligt sted at sove efter at have fået burgere og øl på Hekkan!

 • Type af mad: europæisk/amerikansk
 • Egnet til: familier/AW/vennegruppen
 • Prisniveau: lavt/middel

Skøn romantik på Sandnes Brygge

restaurant-sandnes-brygge

Når du vil tage din udkårne med på en romantisk, men uformel date i Sandnes, har vi et hedt tip. Sandnes brygge ligger inderst i Vågen med en fin udsigt over vandet, noget der garanteret vil få kærligheden til at blomstre. Lokalerne er utroligt charmerende med en eklektiske og vintage-agtig atmosfære. På Sandnes Brygge får du afslappet og uprætentiøs mad med fokus på smag. Her kan I blandt andet spise lækkert og lokalt fisket fisk – en af Sandesregionens specialiteter.

Sandnes Brygge serverer uformel, men smagfuld mad. Udgangspunktet for maden er lokale råvarer og havets spisekammer. Udbuddet vil variere i takt med naturen. Bortset fra brødet, laves al mad fra bunden, og kokkene tager ingen smutveje til den gode smag! - Ingunn Kvernstuen, Sandnes Brygge.

Sandnes Brygge kan også skilte med en helt utrolig smuk udeservering om sommeren. Overrask din kære med en budgetvenlig hotelweekend i Sandnes, og prøv den lækre mad på Sandnes Brygge – I vil ikke blive skuffet!

 • Type af mad: nordisk
 • Egnet til: par/ mindre grupper
 • Prisniveau: middel

Norsk comfort food på Lura turistheim

iStock-raspeballer-komleKomler er en norsk efterårsklassiker med dybe rødder i Rogaland

Centralt i Lura, bydelen som ligger nord for Sandnes centrum, finder du Lura Turistheim. Her serveres der dejlig husmandskost som både mætter og varmer! Dette sted er perfekt, når I skal spise med hele familien, både for de ældste og de yngste, eller hvis du vil introducere kollegaer fra udlandet for norsk traditionsmad. Hvem siger nej tak til frikadeller med brun sauce og kartofler?

Her kan I også smage Rogalandsretten komle. På Lura Turistheim har de lavet husmandskost og traditionsmad helt siden 1949!

 • Type af mad: norsk/husmandskost
 • Egnet til: familier/større og mindre grupper
 • Prisniveau: lavt/middel

Franske retter med nordisk tvist på Brasserie X

EDITRestaurant BrasserieX table Quality Hotel PondBrasserie X er perfekt placeret hos Quality Hotel™ Pond for den rejsende

Den atmosfæriske restaurant Brasserie X finder du på Quality Hotel™ Pond lige ved Sola lufthavn. Her mødes franske brasserietraditioner og new nordic cuisine i velkomponerede retter med kortrejste råvarer og spændende smagsprofiler. Menuen er sæsonbaseret, så du vil altid få det bedste, Norge har at tilbyde, serveret, uanset hvornår på året du besøger brasseriet. Og ved du hvad – de har selvfølgelig også populære børnevenlige alternativer!

Brasserie X er et perfekt alternativ når I akkurat er landet i Sola lufthavn og trænger til et godt måltid mad, eller efter en lang dag på konference på hotellet.

 • Type af mad: fransk/nordisk
 • Egnet til: grupper/familier/AW
 • Prisniveau: middel

Tag en pause på bakken på Gamlaværket Gjæstgiveri og Tracteringssted

STOCK-lambchops-on plate-food-meatRigtig norsk mad finder du hos Gamlaværket Gjæstgiveri!

Gamlaværket ligger i et utroligt fint, gammelt gæstehus fra 1783 i Sandnes centrum. Her finder du en helt fantastisk restaurant med en anderledes, rolig og historisk atmosfære. Du kan vælge mellem alt fra norsk traditionsmad til ostetallerkner, og alle retterne laves med masser af kærlighed og stolthed. På Gamlaværket sidder man og hygger sig, det er ikke et «ind-og-ud»-sted.

 • Type af mad: norsk/skandinavisk/europæisk
 • Egnet til: familier/større og mindre grupper
 • Prisniveau: middel/højt

Læs mere!