MenuLuk
Mad & drikke

Pittoresk charme i Trondheim – 5 restauranttips i Norges tredjestørste by

Historiske Trondheim ved Nidälven er i dag et stort uddannelsescentrum inden for teknik og medicin – byens universitet har mere end 30.000 studerende. Byen er ligeledes en af Norges førende restaurantbyer. Her får du 5 tips til restauranter i Trondheim!

Restaurant Havfruen i Trondheim
Helt siden 1987 har restaurant Havfruen serveret retter tilberedt af alt godt fra havet.

Trondheim er en by med en lang og spændende historie – allerede i 997 blev byen grundlagt af Olav Tryggvason, dengang under navnet Nidaros. Med omkring 195.000 indbyggere er Trondheim i Trøndelag Fylke i dag Norges tredjestørste by. Den flotte beliggenhed ved Nidälvens udløb gør byen til et hyggeligt rejsemål for dig, som ønsker at nyde en blanding af gamle pittoreske træhuse og moderne arkitektur. Trondheim er ligeledes et knudepunkt ved Norges største og vigtigste vej E6. Derudover går flere jernbanestækninger samt den berømte Hurtigrute også omkring byen. Bykernen er lille og egner sig godt til at blive udforsket til fods. Vil man komme omkring med kollektiv trafik, er der både busser og sporvogne. Sporvognslinjen, Gråkallbanen, er faktisk den nordligste i verden, der er i drift, og med den kommer du nemt frem til butikker, kulturseværdigheder og lækre restauranter.

SuperHero Burger – et must for kødelskeren

Foto: SuperHero Burger

Er du ude efter en saftig og solid hamburger, er SuperHero Burger bestemt et besøg værd. Restauranten ligger centralt på Olav Tryggvasons Gate 1, lige ved Bakke Bro, og her venter der lækre burgere til rimelige priser. Uanset om du er ude efter en simpel cheeseburger eller en spændende burger med utraditionelt tilbehør, har SuperHero Burger har noget for alle burgerelskere. Takket være den afslappede stemning er restauranten lynhurtigt blevet en af de mest velbesøgte og værdsatte i Trondheim. På Comfort Hotel Trondheim, lige rundt om hjørnet fra SuperHero Burger, bor du supercentralt i friske værelser og tæt på det meste.

Lokalt og eksklusivt på To Rom og Kjøkken

To Rom og Kjøkken er en elegant restaurant, der har fokus på høj kvalitet inden for alt fra råvarer til menu, bar og personale. På Carl Johans Gate 5, blot 5 minutter fra det trendy og centrale Clarion Collection® Hotel Grand Olav, finder du denne restaurant med en utroligt høj standard. Restauranten er blevet et eftertragtet restaurantvalg, da man arbejder grundigt med lokale råvarer og delikatesser og tilbereder dem i ægte middelhavsstil. På menuen står der alt fra fisk og skaldyr til lam og and – alt af højeste kvalitet og serveret i skønne lokaler. Restauranten egner sig godt til feinschmeckeren, som søger en helhedsoplevelse med god mad og drikke i et eksklusivt miljø.

Kitchen & Table – spændende menu på et højt niveau

Nyd mad og drikke med magisk udsigt over fjorden på Kitchen & Table.

Omtrent 1 kilometer fra Trondheims centrum, i havnen ved Trondheimsfjorden, ligger Clarion Hotel® Trondheim – et af Skandinaviens største kongreshoteller. Hotellet har 400 værelser og 18 mødelokaler. Derudover har man en restaurant og bar, Astrum, på 9. etage med en magisk udsigt over fjorden. Her kan du nyde en spændende menu, der er baseret på råvarer fra regionen, hvor det nordiske køkken møder rustikke amerikanske smagsoplevelser.

Havfruen Fiskerestaurant – årstidens bedste fisk

Havfruen Restaurant servererbåde lokale fiske- og skaldyrsretter i absolut verdensklasse. Foto: Havfruen Restaurant

I den gamle bydel Bakklandet, og med udsigt over Nidälven samt de pittoreske huse, ligger Havfruen Fiskerestaurant. Helt siden 1987 har restauranten serveret retter tilberedt af alt godt fra havet. I de historiske, unikke og hyggelige lokaler serverer man i dag både lokale fiske- og skaldyrsretter i absolut verdensklasse. Restauranten ligger som en perle lige ved Gamla Bybron, og her er man tæt på både Nidaroskatedralen (Nordens næstældste domkirke) og det smarte designhotel Comfort Hotel® Trondheim.

NordØst – det bedste fra to verdener

Kvarteret Solsiden ved Nedre Elvehamn, i byens nordøstlige del, er blevet forvandlet til et populært overnatnings- restaurant- og butiksområde. Det nye og moderne blandes med gamle værfts- og industrilokaler, som har fået helt nye funktioner. Ved udendørsserveringerne uden for shoppingcentrummet er der masser af folkeliv fra de mange restauranter. Især om sommeren er dette en utroligt flot plads med udsigt over elven. NordØst blev grundlagt i sommeren 2015, og konceptet var her at kombinere asiatiske teknikker med de norske råvarer. Takket være nogle af Norges bedste kokke og de spændende retter à la fiskecrepes med miso-mayonnaise er restauranten hurtigt blevet et favoritsted i byen. Vil du bo tæt på Solsiden, gør du det bedst på Clarion Collection® Hotel Grand Olav – et trendy hotel i samme bygning som koncerthuset Olavshallen.

Er du klar til din næste madoplevelse i Trondheim? Se alle vores hoteller i Trondheim her.

Tags

Seneste indlæg

Sådan!

Din adgangskode er opdateret. Nu kan du fortsætte med noget sjovere, f.eks. som at booke din drømmerejse!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.