MenuLuk
Oplevelser & eventyr

10 grunde til at opleve Finland

Finland er så meget mere end Nokia, saunaer og Mummitrolde. Vild og smuk natur, gæstfrie mennesker og unikke madoplevelser er bare noget af det, du kan opleve i Finland. Hvorfor besøge landet, spørger du? Her får du 10 grunde.

Skyline of Helsinki

1. Eksotisk naturlandskab

Finlands tusindvis af søer er omgivet af flotte, skovdækkede bakker og dale. Her er der uberørt og eksotisk natur, snedækkede fjelde og træer samt flot nordlys! Besøg Finlands største sø Saimaa som ligger i det charmerende sødistrikt. Allemandsretten i Finland giver dig lov til at slå dit telt op overalt, så længe du ikke forstyrrer mennesker og natur.

Lakeland in Finland Foto: Juko Kuva/Visit Finland.

Finland: Camping under Northern Lights*Måske får du oplevet nordlyset mens du besøger Saimaa? Foto: Mikko Nikkinnen/Business Finland.

2. Flot arkitektur

Arkitekturen i Finland har en dyb forankring i naturen. Den finske arkitekt Alvar Aalto har med enkle linjer, former, funktion og brug af naturmaterialer skabt imponerende og flotte bygningsværker som næsten tager pusten fra en. Helsinki, Finland: Finlandia HallFinlandia Hall i Helsinki.

3. Mennesker med et varmt hjerte

Finner elsker deres land og er stolte af den finske natur og kultur. De møder dig med åbenhed, varme og gæstfrihed, og de introducerer dig hurtigt til deres levevis.

4. Flotte nationalparker

Oplev Finlands flotte nationalparker med bølgende elvedale, flotte søer, skove, fjelde og et fantastisk dyreliv. Her kan du se kongeørne, ryper og rener. Besøg Oulanka nationalpark eller Nuuksio nationalpark, et perfekt valg for dig som vil opleve dyreliv og vildmark.

5. Hovedstaden Helsinki

Hovedstaden byder på kulinariske oplevelser, gode shoppingmuligheder, flot kunst- og kulturhistorie og enestående arkitektur. Dejlig afslapning, aktiviteter for store og små eller et pulserende natteliv? Tag på weekendtur til trendy Helsinki – 4 tips til rejsen.

Helsinki, Finland: Cathedral

6. Skiløb i puddersne

Glad for stå på ski? Kig ud over det flotte landskab mens du står på ski i puddersne ned over et af Finlands mange eventyrlige fjelde. Kittilä i Lappland byder på rigtig gode skimuligheder. Her kan du besøge skianlægget Ylvas eller Levi som byder på både flot natur og sjov og underholdning.

7. Et mekka for shoppingentusiaster

Finlands mange charmerende butikker og store shoppingcentre byder på ikoniske, eksklusive og rimelige tekstiler, juveler, møbler og meget mere. Stockmann Department Store i Helsinki er Nordens største indkøbscenter med mere end 50 000 kvadratmeter fordelt på ti etager, med andre ord et mekka for shoppingentusiaster og altid et besøg værd!

Helsinki, Finland: Stockmann Department storeVarehuset Stockmanns ligger i den kjente shoppinggaten Aleksandersgaten i Helsinki.

8. Unikke madoplevelser

Besøg Finlands mange restauranter og spisesteder, og nyd herlige delikatesser fra finsk natur som kantarelsuppe, lækker blåbærtærte eller velsmagende laks. For dig som søger en unik madoplevelse, autentisk finsk mad, dejlige smage og vilde urter, er Restaurant Juuri i Helsinki absolut et must!

9. Finsk sauna

Sauna skal selvfølgelig være med på listen. Finsk sauna er en vigtig del af den finske kultur, og den benyttes både til afslapning og sundhed, men den er også et mødested for forretninger og festlige sammenkomster. Hvad med sauna i 40 meters højde? Pariserhjulet Skywheel på Salutorget i Helsinki har en egen saunavogn som giver dig udsigt over Helsinki og sjøen.

Helsinki: Skywheel sauna Foto: Skywheel Helsinki.

Sauna at Quality Hotel Alexandra

10. Øhopping og strandliv

Øhopping mellem de flotte små øer, badning på de kridhvide strande eller afslapning på klipperne? Udenfor Helsinki kan du øhoppe fra Lonna til Vallisaari og Suomenlinna. Finland byder på alt hvad du kan ønske dig af oplevelser!


Har du lyst til at besøge Finland? Vi har et stort udvalg af hoteller i Helsinki. Herunder kan du se et udvalg.

Clarion Hotel® Aviapolis ligger kun to kilometer fra Helsinki-Vantaa Airport. Det er et perfekt mødested med stilfuldt design, varm og luksuriøs atmosfære, sauna og fantastisk mad.

Clarion Hotel® Helsinki er et urbant hotel som er kendt for sin gode beliggenhed i forhold til byens faciliteter, sin flotte stil og sit unikke mødested på hotellets tagterrasse med pool og sauna, Sky Bar med udsigt over byen samt gourmetmad fra restauranten Kitchen & Table. clarion-hotel-helsinki-city-facade-from-the-air-.jpg

Hotel F6 ligger centralt med umiddelbar adgang til shoppinggader og kultur, og hotellet er populært i kraft af det flotte design, en luksuriøs stil, den sammensatte kultur samt en sund og lækker morgenmad fra det finske køkken.

Boutiquehotellet Hotel Haven ligger centralt ved Sydhavnen med kun nogle minutter til fods til de bedste barer, restauranter og seværdigheder i Helsinki. Havudsigt? Oh yes!

Se en liste over alle vores hoteller i Helsinki.

Tags

Seneste indlæg