MenuLuk
Oplevelser & eventyr

6 ting at lave i Hamar – uanset hvem du rejser med!

Det er ikke let at finde aktiviteter og seværdigheder, som passer alle i rejsefølget. Så er det godt, at Hamar har så meget at byde på! Her giver vi tips om Hamars bedste aktiviteter – så du kan få i pose og sæk, for en gangs skyld.

Atlungstad Brenneri at Hamar at night
Photo: Frederik Garshol

Børnevenlig dagstur til smukke Helgøya

couple-at-HelgoyaKlatrepark-putting-on-helmetsHvad med lidt klatring på første date? Foto: Helgøya Klatrepark

Den smukke indlandsø Helgøya ligger ca. en time fra Hamar i bil, men det er turen værd! På Helgøya får du den perfekte dagsudflugt; fine naturområder, en supersej klatrepark og lækre spisesteder.

Her kan du og familien suse i ziplines og klatre i sjove klatreelementer mellem træer i forskellige højder og forskellige sværhedsgrader. Bagefter kan I gå en tur langs biestien, hvor I kan lære mere om biernes fantastiske liv mens I nyder den frie natur. Afslut udflugten med en dejlig bid mad på anerkendte Skafferiet. Det bliver ikke bedre!

Vores vision er "luftige oplevelser for alle" i Norges måske smukkeste og indlandets største klatrepark. Vi ønsker, at alle skal føle mestring og have det sjovt mellem vores træer. Vi har 9 stier, 13 ziplines og Norges længste Zipline (430 meter) i en klatrepark - Elisabeth Stai, Daglig Leder Helgøya Klatrepark.

Voksenvenlig sjov på Atlungstad Brenneri

Atlungstad-Brenneri-hamar-man-serving-food Foto: Atlungstad Brenneri

Atlungstad brenneri er Norges eneste historiske kartoffelspritbrænderi, der stadig fungerer i dag. Om sommeren kan du opleve alt fra guidede ture og vandsmagning til forestillinger og koncerter her i de smukke gamle bygninger.

Atlungstad Brenneri er Norges ældste brænderi og destilleri i drift og har som vision at være den bedste formidler af akvavit og brænderihistorie - Ole-Volden-Sandersen, Brænderidirektør.

Dette er måske ikke vores mest børnevenlige forslag til ting at lave i Hamar, men det er en perfekt aktivitet for solorejsende, par, venner og kolleger! Du kan køre til destilleriet på 10 minutter fra centrum af Hamar, eller du kan tage en buskombination, der tager ca. 30 min.

Hop fra Norges dyreste udspringsplatform

Stupetaarnet-Hamar-People-Diving Norges mest omtalte udspringsplatform ser fantastisk ud! Foto: Jens Chr. Strandos

På Koigen kan du ironisk nok hoppe helt gratis fra det som er kendt som Norges dyreste udspringsplatform. Du kan ikke besøge Hamar uden at hoppe fra udspringsplatformen, uanset årstid! Koigen er et fritidsområde som ligger ved bredden af Mjøsa, bare ti minutters gange fra Hamar centrums mange hotel. Her finder du også en skatepark, sandvolleyballbaner, basketbane og en sandstrand!

Domkirkeodden

Domkirkeodden-hamar-museum* Domkirkeodden er et meget anderledes museum med sin berømte glaskatedral*

Domkirkeodden er kåret til et af verdens smukkeste museer, så dette kan du ikke gå glip af. Her kan du blandt andet se den fantastisk flotte glaskatedral Hamardomen, som er elegant og imponerende konstrueret rundt om ruinerne af Gamle Hamar domkirke. Husk at bestille rundvisning på forhånd hvis du skal til Hamar om vinteren – museet er lukket om vinteren, men tager imod grupper, som forhåndsbestiller.

Kulturopfyldning på Gregers

På den gamle brandstation i Grønnegata 70 i Hamar finder du Gregers bar og koncertscenen Gregers Live – kendt som det ultimative mødested for kulturinteresserede i Hamar. Gregers byder på god og afslappet stemning, dejlige drinks og seje koncerter, og ligger bare 300 meter fra flotte Clarion Collection® Hotel Astoria.

Norsk jernbanemuseum – meget sejere end det lyder!

Steam train at Norsk jernbanemuseum Hamar Foto: Mette Larsen

Hamar er også hjem for Norsk jernbanemuseum. Det lyder måske lidt kedelig for dem, som ikke er specielt interesseret i toge, men her tager du fejl! Jernbanemuseet var nemlig Norges første tekniske museum, og de har mange sjove aktiviteter at byde på for store og små. Her snakker vi rigtig sjov – de har blandt andet fået lavet deres eget lokomotiv, som børnene kan lege i. Om sommeren åbner de også museumsparken, hvor hele familien kan hygge sig med orienteringsleg.

Overnatning i Hamar

Clarion Collection Astoria Hamar Buffet Table * Efter en lang dag med oplevelser, fart og spænding kan det være rart at tænke på at vågne op til denne morgenmad!*

Når du skal til Hamar, er det vigtigt at bo både komfortabelt og centralt. Hvad enten du rejser på budget, uden bil eller med familien, er Clarion Collection® Hotel Astoria det perfekte valg. Her bor du superkomfortabelt midt i Hamar, lige ved Østre torg, og du får både morgenmad og aftensmad inkluderet i værelsesprisen!


Læs mere!

Tags

Seneste indlæg

Sådan!

Din adgangskode er opdateret. Nu kan du fortsætte med noget sjovere, f.eks. som at booke din drømmerejse!

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.