Gå til indhold
Guider og rejsetips

Bedste tips til en regnvåd sommerweekend i Stockholm

|

Trods den forventede sommervarme kan regnen sagtens melde sin ankomst, netop som man har booket en ferie i Stockholm. Sommer i Sverige er nemlig ikke altid synonymt med sol og sommer, men det skal bestemt ikke have lov til at ødelægge ferien. I hovedstaden er der både rolige og mere fartfyldte aktiviteter, når regnen siler ned. Tag en gåtur blandt sommerfugle, løs gåder i lukkede rum eller prøv et biobesøg. I alle byens kringelkroge er der ting at tage sig til, og her giver vi dig 5 af de bedste tips.

Sommerfugle og akvarium

Udover det flotte skuespil af farverige sommerfugle finder du her Nordens største hajakvarium: Haga Ocean

Blandt blomster, blade, revhajer og vingeslag

butterfly-rain-butterfly-house-stockholm.jpg

Hvor? Haga Trädgård, Hagaparken
Find vej: Tag tunnelbanen til Odenplan, herfra tager du bus 515 til Haga Norra.

Fjärilshuset i Haga kan du vandre mellem karpedamme og larvepupper dagen lang, uden at blive mæt af alle indtrykkene. Her mikses skønhed med spænding fra både flora og fauna. Varmen kommer aldrig under de 25°C, hvilket gør vandringen til den mest eksotiske ferieoplevelse i Stockholm.

I de tropisk fugtige lokaler findes der mange små og store dyr. Mest imponerede er givetvis husets mange sommerfugle. Her finder du hele 700 forskellige arter, som alle lever et helt liv i det tropiske miljø, fra larver i puppe til smukke sommerfugle.

Udover det flotte skuespil af farverige sommerfugle finder du her Nordens største hajakvarium: Haga Ocean. I akvariet lever der både sortfinnede og højfinnede revhajer sammen med andre fisk i et naturligt koralmiljø. I forbindelse med akvariet er der også en udstilling om den hvide haj for dig, som vil vide mere om dette legendariske dyr.

Fjärilshuset har åbent året rundt bortset fra udvalgte helligdage.

Et overnaturligt museumsbesøg

Museumsbygningen Naturhistoriska riksmuseet fra 1916 dækker imponerende 20.000 kvadratmeter.

Hvor? Frescativägen 40
Find vej: Tag den røde metro til Universitet

Ved universitets campusområde ligger museet med den største samlermani, når det gælder flest underlige genstande: Naturhistoriska riksmuseet. Museumsbygningen fra 1916 dækker imponerende 20.000 kvadratmeter, hvor du finder alle naturens underværker, som får dig til at svæve mellem magi og virkelighed, blandt blækfisk og sabeltandede tigre og levende(!) dinosaurer.

Et besøg på dette museum passer perfekt, når regnen siler ned. I de mørke, men hyggelige lokaler glemmer man nemt tiden og kastes gang på gang ind i gamle og nye verdener. Følg menneskets lange udvikling eller tag et kig på de store hvalskeletter. Denne forhistoriske zoologiske have er et sted, som aldrig holder op med at forundre.

(I)Max. biooplevelser!

Hvor? Stjärntorget 2
Find vej: Tag den blå metro til Solna centrum eller S-toget mod Märsta eller Uppsala til Solna Station.

I megacenteret Mall of Scandinavia ligger Sveriges største og eneste IMAX-biograf. Med sine mange siddepladser og specialtilpassede lydsystem er IMAX et populært biokoncept verden over, som nu endelig er kommet til Sverige. Med premierer på storfilm som “Star Wars: VII The Force Awakens” i sit repertoire er den enorme biograf med sine 500 siddepladser nærmest designet til oplevelser, som ikke ligner den almindelige søndagsforestilling.

I tilslutning til biografen finder du butikscenteret med sine mange barer, restauranter, caféer og andre aktiviteter, som passer godt både før og efter filmen. Centeret holder åbent mellem 10–21 alle ugens dage.

Forlystelsesparken, du ikke vidste fandtes

På Tolv Stockholm findes der en hel forlystelsespark under Tele2 Arena.

Hvor? Tele 2 Arena
Find vej: Tag den grønne metro til Globen

Hvis solen ikke titter frem om aftenen, er der ingen grund til at miste håbet. Stockholm er nemlig fyldt med natlige forlystelser som ikke kun inkluderer drinks og dans. På Tolv Stockholm findes der en hel forlystelsespark, som er skjult for det blotte øje, under Tele2 Arena. Vælg mellem minigolf, bowling, minicurling, shuffleboard, ski- og racingsimulatorer samt karaoke og baseball – aftenen behøver aldrig at slutte! Når I vil have en pause fra sport og spil og i stedet vil slappe af med en drink, ligger restauranterne side om side. Hvis natten stadig er ung, kan du danse på natklubben Colosseum og slutte aftenen af med en sidste svingom!

Flygt fra regnen ved at flygte fra rummet!

En ny og voksende trend verden over er konceptet Escape Room. Her skal man på begrænset tid løse flere gåder, mens man er låst inde i et rum. Målet er – som navnet antyder – at flygte fra rummet. Det interaktive spil sætter hjernen og samarbejdet på prøve, når mysterierne åbenbarer sig, mens I bevæger jer fremad skridt for skridt med problemløsning og logik som de mest effektive redskaber. Nu er Escape Room-franchisen kommet til Stockholm og udbydes af flere forskellige firmaer. Her kan der prøves spændende mysterier med navne som The Last Manuscript (Escape Stories), Zodiac Killer (Escape Room Live) og The Cell (Exit Games).

Der er flere firmaer i Stockholm, som alle tilbyder forskellige opgaver. Følg listen nedenunder for at læse mere!

Escape Stories Vasagatan 27
City
Metro til: T-Centralen

Exit Games
Östgötagatan 66.
Södermalm
Metro: Skanstull

Escape Room Live
Olof Palmes gata 23
City
Metro: Hötorget

Se alle vores hoteller i Stockholm her!


Lignende indlæg

10 hemmelige restaurantperler i Stockholm

Stockholm for førstegangsbesøgende

Tag på weekendtur til trendy Helsinki – 4 tips til rejsen