Gå til indhold
Guider og rejsetips

Vesterbro & Kødbyen i København: Så trendy, at det gør ondt!

På det trendy Vesterbro finder du flere af Københavns nyeste restauranter, barer, butikker og butikscentre. Selvom stedet har udviklet sig til at blive en af byens hotteste bydele, har det imidlertid ikke altid været sådan. I stedet udvikler bydelen sig mere i retning af Manhattans Meat Packing District og er blevet et glamourøst og hipt sted, hvor alt kan ske. Her får du de bedste tips til, hvad du ikke må gå glip af på Vesterbro!

Foto: Kim Wyon/Visit Denmark

Fra husdyrhandel til hipt kvarter

I begyndelsen af 1600-tallet og de efterfølgende århundreder var Kødbyen nemlig et centrum for husdyr- og kødhandel. Som et minde om fortiden udgør Kødbyen en stor del af Vesterbro, men du finder ikke mange butikker med rødt kød her på stedet. Gammelt møder nyt, og dette er blevet et af Københavns mest spændende steder, når du besøger byen. Tag med på en rundtur!

Kødbyen

Foto: Kim Wyon/Visit Denmark

På sydsiden af Vesterbro ligger det område, som omtales som Kødbyen. Her finder du mange af byens favoritrestauranter. Tjek blandt andet den spændende kælderrestaurant Nose2Tail Diner.

De nyere restauranter og barer, som åbner dørene her på adressen, bruger navneskiltene fra de forrige ejere. Noget, som er med til at give stedet et charmerende præg. Tag for eksempel Kul, som lever op til navnet og tilbyder moderne retter fra kulgrillen. På væggen hænger der et kroget, gult og gammelt neonskilt. Du kan også besøge den populære bar Jolene, som byder indenfor med et nostalgisk lyserødt neonskilt over døren. De har nu fundet det perfekte sted i Kødbyen, efter at naboerne klagede over ballade og trafik på deres gamle adresse på Nørrebro.

Kødbyen burde kaldes for Vesterbros navle, men det havde ikke været helt sandt. I Kødbyen samles flere selvstændige og originale tiltag, som giver bydelen et progressivt og interessant præg.

Istedgade

Istedgade går vestover fra København H (Hovedbanegården) og hele vejen mod Enghave park ved Carlsbergs gamle bryggeri. På hjørnet lige bag ved banegården ligger det, som mange kalder Københavns Chinatown, (dog meget mindre sammenlignet med den i San Francisco). Uanset hvad, er det et hyggeligt lille hjørne, hvor du finder det, du har brug for af asiatiske varer.

Istedgade blev før i tiden betragtet som lidt af et slumområde i København, men er takket være nye butikker og restauranter blevet et særdeles populært mødested. Tjek for eksempel modebutikken Kyoto, den hippe asiatiske restaurant Sticks and Sushi eller den familiedrevne restaurant MADglad. Går du videre hen ad gaden finder du alt fra vinbarer og vinkældere til etniske restauranter, tyrkiske gavebutikker, lokale købmænd, halal-slagteri og det populære spillested Vega.

Vesterbrogade

Vesterbrogade begynder ved Rådhuspladsen, går videre forbi Tivoli og en række hoteller. Den pulserer videre vestover mod Søndermarken og Frederiksberg Have, hvor den ændrer navn til Roskildevej. Det er nemt at bruge en hel dag her i området, eksempelvis når du skal udforske alle butikkerne, restauranterne og seværdighederne. Alle kan være med.

En dag kan passende begynde med en tur på Københavns Museum efterfulgt af en take away-frokost fra Joe and the Juice lige på den anden side af gaden. Tag frokosten med dig og nyd den i Enghaveparken. Herefter kan du gå i retning af Carlsbergs gamle bryggeri eller København Zoo. Start gerne middagen med en cocktail hos LeLe’s Tiger Bar, før du fortsætter med den populære restaurant Madklubben.

Oehlenschlægersgade

Oehlenschlægersgade byder på langt mere end et vanskeligt navn og en ekstremt cool rawfood-café kaldet simpleRAW. Den er også kendt som ”gallerigaden”, og cirka 100 meter fra rawfood-stedet finder du galleriet Vess. Dette drives af 9 unge gutter, som mener, at gallerierne ikke kun skal vise kunst fra etablerede kunstnere. De ønsker derimod, at det skal være et sted, hvor også unge kreative mennesker får vist deres kunst frem til publikum.

Et af de mest kendte gallerier i området er måske V1 Gallery, som blander etablerede kunstnere med lovende nye navne. Et andet er Galleri Bo Bjerggaard, som blev grundlagt i 1999 for at vise moderne kunst på europæiske loppemarkeder – som for eksempel det store sommermarked hver søndag i Carlsberg-området. Har du været omkring kunsten i Oehlendschlægersgade, og er du på jagt efter mere, har Kødbyen et stort udvalg af gallerier.

Sønder Boulevard

Sidst, men ikke mindst bliver du bare nødt til at opleve Sønder Boulevard. Det var tidligere en trafikeret asfaltvej, men i dag er den omdannet til en hyggelig gade med græsplæner, som er perfekte til afslapning og pizza i solen. Den huser også flere lokale loppemarkeder i løbet af sommeren, flere basketballbaner og en af byens skønneste caféer, Cafe Dyrehaven. Selvom gaden er rolig sammenlignet med parallelgaderne Istedgade og Vesterbrogade, indeholder den nogle af byens flotteste kunstværker på de grønne metrovægge.

Kort og miniguide

Vil du have en guide til alle de gader, butikker og restauranter, der er blevet nævnt ovenfor? Se vores lille guide til Vesterbro her:

Har du brug for en overnatning på Vesterbro eller i København?

Hos Nordic Choice Hotels har vi flere hoteller i København. Se oversigt, priser og læs mere om København her!

Dette er en omskrevet artikel fra Peder Edvinsons originale artikel i det norske Nordic Choice Hotels-magasin.