PrisgarantiMedlemsrabat 5-15%
Hoteller & destinationerMøder & konferencer
Guider og rejsetips

Komplet guide – sådan fejrer du Pride 2019!

Sommer er lig med sol, varme og afslappende dage, men sommeren er også lige med Pride – en pulserende og stolt folkefest, som hylder mangfoldigheden. Uanset byens størrelse er der mulighed for at vise sin kærlighed og støtte til Pride – vi giver dig tips til, hvordan du fejrer Pride 2019 på bedste vis!

Pride parade flagg istock

Pride i København – 13. til 18. august

Wonderful Copenhagen er bare lidt mere vidunderlig om sommeren. Her er der altid noget at se og gøre, og uanset om det er Tivolis charme eller den afslappede stemning i Nyhavn, som lokker, er det nemt at komme rundt i byen enten til fods eller med offentlig transport.

I år danner København rammen om Copenhagen Pride Week fra den 13. til den 18. august, og det bliver som altid et brag af en fest. Her samles op mod 300.000 mennesker for at fejre kærligheden og mangfoldigheden i alle regnbuens farver. Prideparaden fører som sædvanligt deltagerne hele vejen fra Frederiksberg til Rådhuspladsen, hvor paraden afsluttes med koncerter, taler og fest natten lang.

Har du også lyst til at opleve Pridefestlighederne i København, som for et par år siden blev kåret til verdens mest LGBT-venlige by af Lonely Planet, har vi mange hoteller i byen. Find din overnatning i hovedstaden allerede i dag!

pride-women-balloons-helsinki-parade.jpg

Pride i Stockholm – 29. juli til 3. august

Stockholm er en vidunderlig sommerby, uanset om du besøger den på egen hånd, med venner eller med familien. På trods af byens størrelse er det nemt at komme omkring til fods. Dermed kan du opleve Stockholms store udvalg af spændende seværdigheder på enkel vis.

I år holdes Pridefestivalen i Stockholm fra den 29. juli til den 3. august. Det er muligvis den spraglede parade, der lokker mange turister til byen. Hvert år samles en halv million mennesker for at se Skandinaviens største Prideparade, som består af 45.000 deltagere. Som tilskuer behøver du ikke at melde dig til. Du skal såmænd blot finde et godt sted på den næsten 5 kilometer lange strækning og deltage i festlighederne.

Paraden holdes i år den 3. august klokken 13.00, og den går gennem det centrale Stockholm – forbi både seværdigheder og historiske bygninger. Du kan finde flere grunde til at besøge Stockholm Pride Festival her. Vi tilbyder mange hoteller i byen – find og book din favorit allerede i dag!

Pride i Gøteborg – 12. til 16. juni

Gøteborg er en populær by året rundt, men måske især om sommeren. Hyggelige kvarterer, gode restauranter og den tætte beliggenhed til havet lokker både singler, familier og vennegrupper til byen. Gøteborg har mange hyggelige og bekvemme hoteller – i forskellige prisklasser og med en alsidig beliggenhed.

Hen over sommeren er der mulighed for at opleve West Pride i Gøteborg fra den 12. til den 16. juni. Lørdag den 15. august fyldes byens gader med kamp, solidaritet og glæde, når Prideparaden løber af stablen. Paraden begynder på Heden og slutter på Götaplatsen, hvor en international artist vil optræde og tryllebinde publikum.

pride-parade-helsinki-people.jpg

Pride i Oslo – 14. til 23. juni

I Norges hovedstad finder du Oslo Pride – landets største Pridefestival. Dette er en 10 dage lang festival, hvor man hylder den skæve kærlighed og mangfoldigheden, og alle får mulighed for at være præcis, som man er. Formålet med festivalen er nemlig at «synliggøre en utraditionel kultur for på denne måde at bidrage til en større accept og respekt for denne del af hovedstadens mangfoldige borgere».

Festlighederne omfatter arrangementer som koncerter, politiske debatter, kunstudstilling og ikke mindst selve Prideparaden. Prideparaden er det store højdepunkt ved Oslo Pride. I 2018 samlede paraden over 40.000 deltagere og 250.000 tilskuere. Det gør Osloparaden til det mest synlige arrangementet i Oslo næstefter 17. maj, Norges nationaldag. I år afvikles Prideparaden den 22. juni, og ruten går fra Grønland (en bydel i Oslo) og afsluttes i Pride Park nogle timer senere. Pride Park ligger i Spikersuppa i Oslos centrum, og det er et stort samlingspunkt under festivalen.

Hele 76.000 besøgte Pride Park i 2018. Her kan du opleve nationale og internationale artister, forskellige shows i alle genrer, DJ’s, diverse boder, stande og ikke mindst et spraglet folkeliv af glade og inkluderende mennesker. Under Oslo Pride arrangeres der også Pride Art – en kunstudstilling på Youngstorget, som er Norges største og vigtigste LGBT-udstilling. Skal du deltage i Oslo Pride, bør du ikke vente alt for længe med at booke hotel. Der kommer folk fra hele Norden for at deltage i denne herlige folkefest.


Nordic Choice Hotels – stolt sponsor for Pride i Norden

På Nordic Choice Hotels er vi vilde med mangfoldighed, og vi arbejder benhårdt for at skabe lige rettigheder og muligheder. Derfor er vi stolte over at sponsorere Pride i hele Norden! Læs mere om vores sociale ansvar på Nordic Choice Hotels – det, vi kalder WeCare.

Hos Nordic Choice Hotels er du velkommen præcis som du er. Vi er overbevist om, at vores gæsters og medarbejderes forskelligheder bidrager til at skabe unikke hoteloplevelser og magiske møder. Mangfoldighed gør os bedre. Vores dør står altid åben.

Her findes der plads til alle.


Læs mere

Tags

Du kan måske også lide

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.