Gå til indhold
Guider og rejsetips

10 tips til oplevelser i Karlstad

Skal du til Karlstad, og har du brug for anbefalinger om seværdigheder og ting at lave? Vi har samlet de bedste tips fra personalet fra på Clarion Collection Hotel Bilan!

1/4Besøg også Stora Torget i Karlstad, som er Sveriges største torv.

Midt i deltaområdet ved Vänerns strand ligger smukke Karlstad. Her mødes du af charmerende broer over Klarälvens forskellige forgreninger, som skaber liv og bevægelse i bybilledet. I Karlstad får du rigtig meget by på et lille område, og du bor i gåafstand til både restauranter, barer, muséer og andre seværdigheder, du ikke må gå glip af!

Kaffe og øl for kendere i Inre Hamn

Karlstad - exterior of Löfbergs rosteri och kaffebarNyd friskbrygget kaffe på Löfbergs Rosteri & Kaffebar.

I Inre Hamn er der meget at vælge mellem for kaffe- og ølelskere. Det er umuligt at gå glip af den klassiske Löfbergs Lila, der har både hovedkontor og risteri her. Nyd duften af morgenens ristning, og besøg Löfbergs Rosteri & Kaffebar. Benyt lejligheden til at deltage i en af deres kaffesmagninger eller bryggerikurser.

Hvor: Tolagsgatan 1

Karlstad - Good Guys Tap signGood Guys Tap tilbyder byens bedste ølsorter.

Inre Hamn byder også på flere herlige restauranter og barer, eksempelvis Ankdammen og Olssons Bazar. For ølelskere er mikrobryggeriet Good Guys et absolut must!

Hvor: Ankdammen ligger på Tynäsgatan 12 Magasin 1, Olssons Bazar finder du på Tullhusgatan 1 og Good Guys på Tynäsgatan 10B.

Mariebergsskogen - perfekt for børnefamilien

Karlstad - ingång till MariebergsskogenSmukke Mariebergsskogen er noget, man ikke må gå glip af, når man besøger Karlstad.

Mariebergsskogen er Karlstads helt egen bypark – og det er ikke en lille en af slagsen! Parken er i alt 78 hektar stor, men de største trækplastre her er naturligvis badestranden, legegården, dyreparken Lillskogen med flere svenske landdyr, Restaurant Terrassen og Naturum Värmland. Mariebergsskogen passer altid til en udflugt, og den byder på picnic, sol og bad om sommeren og skøjteløb og julemarkeder om vinteren.

Hvor: Treffenbergsvägen

Hvornår: Byparken har åbent året rundt, men hold øje på med deres kalender for mere information om åbningstider for restauranter og kiosken, aktuelle markeder, udstillinger og aktiviteter for børn.

Sandgrund Lars Lerin - akvarelmaling som får dig til at tabe hagen

Karlstad -  exterior of Sandgrund, Lars LerinFor kunstelskere, folk med interesse for Karlstad samt Lars Lerin-fans er Sandgrund et must.

Mange danskere har nok allerede stiftet bekendtskab med karlstadkunstneren og TV-personligheden Lars Lerins værker. Han er selvfølgelig repræsenteret i hjembyen Karlstad med en egen kunstudstilling. Uanset om kunst spiller en stor rolle i dit liv eller ej, så må du ikke gå glip af denne udstilling med en af Nordens førende akvarelkunstnere!

Hvor: Västra Torggatan 28

Hvornår: Åbent tirsdage-søndage, men hold øje på deres hjemmeside for ændrede åbningstider i forbindelse med helligdage.

Scalateatern

Karlstad - Scala TeaternScala teatern.

Hvorfor ikke kombinere aftenens middag med lidt underholdning? Scalateatern har altid flere teaterforestillinger, koncerter og musicals.

Hvor: Västra Torggatan 1

Löfbergs Arena

Löfbergs Arena er ikke bare hjemmebane for hockeyholdet Färjestad BK, den bruges ofte til koncerter, forelæsninger og shows med navne som Lars Winnerbäck og Mia Skäringer.

Hvor: Norra Infarten 79

Nöjesfabriken

Bowlinghal, koncerter, natklub, softice og tapas. Alt dette finder du hos Nöjesfabriken - et spændende sted med en hyggelig gårdsplads og god mad, som du ikke må gå glip af.

Hvor: Karlagatan 42

Oplev Karlstad fra Vänern og Klarälven med bådbusserne

Karlstad - Klarälven, utsiktNyd det stille vand og den svage brise ved Klarälven.

Den ultimative måde at komme rundt og opleve en by på må stadig være med båd. I sommermånederne sejler de populære bådbusser Vänern og Klarälvsdeltaet. Hop på fra Café Slusswakten, Mariebergsskogen eller Inre Hamn - det koster det samme som en almindelig busrejse med nogle få undtagelser for visse linjer.

Hvor: Fra Café Slusswakten går linje 91 og 92. Linje 94 går fra Mariebergsskogen. Linje 93, 95 og 96 går fra Inre Hamn.

Hvornår: Juni-august (se mere information om dette års sæson her)

Sightseeingtoget i Karlstad

Selvom Karlstad er en meget gåvenlig by, kan man aldrig gå helt galt med en guidet tur! Byens eget sightseeingtog, Loke, tilbyder de to ruter Stradsträdgårdsturen og Älvturen.

Hvor: Start-holdeplads ved Stora Torget

First Camp ved Skutberget

Ved Vänerns strand ligger Skutbergets camping - et friluftsområde med en masse forskellige aktiviteter at vælge mellem. Ud over anlægget med hytter og campingpladser er der beachvolleyball, minigolf, frisbeegolf, windsurfing, fodboldbaner, mountainbikebaner, elbiler og kajakudlejning. Der er selvfølgelig også strand- og klippebad og et motionscenter med løbebaner.

Hvor: Bomstadsvägen 117, ca. 8 km vest for Karlstad

Hvornår: Området er åbent året rundt, men det har selvfølgelig forskellige tilbud i sommer- og vintersæsonen. Se på deres hjemmeside for den aktuelle kalender.

Bo i det tidligere amtsfængsel Clarion Collection® Hotel Bilan

Karlstad -  exterior of Clarion Collection Hotel BilanDen 3,5 meter høje mur, som omringer hotellet, afslører bygningens historie.

Clarion Collection Hotel Bilan ligger i hjertet af Karlstad og var i 1847-1968 Värmlands amtsfængsel. Der er selvfølgelig et fængselsmuseum i kælderen, som du ikke må gå glip af. Som hotelgæst kan du glæde dig til en lækker morgenmadsbuffet, Afternoon Sweets og Evening Meal serveret i det, der engang var fængselsvagtens hjem.

Det siges også, at spøgelser har tjekket ind på hotellet...

Hvor: Karlbergsgatan 3

Hvornår: Museet er åbent dagligt fra 08:00 til 22:00, gratis entré


Er du bange for spøgelser? Så anbefaler vi, at du i stedet bor på Clarion Collection® Hotel Drott eller Clarion Collection® Hotel Plaza – spøgelsesfrit, centralt, med god mad og skønne senge.