Vinteren er her, og julen står for døren! Både i og udenfor Stockholms centrum findes der flere velbesøgte julemarkeder som holder Sveriges tradition for julefejringer i hævd med alt hvad der hører sig til.

christmas-market-sigtuna-lucia.jpg
Sigtuna julemarked / Foto: Sigtuna

Julen handler frem for alt om fællesskab, men hvad betyder det hvis et glas gløgg eller en julekage glider ned i godt selskab? Vi har samlet nogle af vores favorit-markeder som varmer godt op i vinterkulden og inviterer til en rigtig hyggelig julestemning. Besøg et hyggeligt slot og mærk den charmerende atmosfære, gå rundt i gader og på torve i en by fyldt med lys og lyt til tonerne af søde stemmer der højtideligt synger julen ind. Gør dit besøg i Stockholm komplet med en skøn overnatning på et af vores hoteller midt i byen eller lige udenfor.


1. Skansens julemarked


Hvornår: 24. november – 17. december 2023

Hvor: Skansen, Stockholm

Find vej: Skansen station med bus eller sporvogn


I løbet af fire weekender inviterer Skansen til julehygge på sit stemningsfyldte julemarked, en ubrudt tradition siden begyndelsen af 1900-tallet. På markedet findes 70 forskellige boder som sælger produkter af høj kvalitet. Her findes også madboder som tilbyder traditionelle svenske kødboller, vildtburger og meget andet godt. De gamle bykvarterer indbyder til historiske rejser igennem de svenske juletraditioner fra før i tiden. Dans rundt om juletræet på torvet, lav juleklip i værkstedet, besøg dyrene og smag på lækkerier fra både vore og gamle dage!


Hoteller i nærheden: Clarion Collection® Hotel Tapto og Clarion Collection® Hotel Wellington 


Foto: Pernille Tofte


2. Gamla stans julemarked


Hvornår: 25. november – 23. december 2023

Hvor: Stortorget, Stockholm

Find vej: Gamla stan tunnelbanestation


Stortorgets julemarked i Gamla stan er Sveriges ældste julemarked. Her findes 41 boder som tilbyder alt fra karameller, oste og julepølser til smedeværksted, keramik og meget mere! Lige ved siden af markedet ligger den pragtfulde kirke Storkyrkan som også er et besøg værd. Kom og mærk den historiske julestemning i den gamle bydel Gamla stan med en varmende kop gløgg og peberkager!


Hoteller i nærheden: Hobo og At Six


Gamla Stan / Foto: Henrik Trygg


3. Sigtuna julemarked


Hvornår: 26. november – 17. december 2023

Hvor: Stora gatan, Stora torget og Lilla torget i Sigtuna by

Find vej: Sigtuna Hällsboskolan busstation


Kom i julestemning og besøg Sigtunas traditionelle julemarked fire søndage op til jul. Når julen nærmer sig, fyldes Sigtunas gader og torve med julefølelsen fra de gode gamle dage. Her findes noget godt for hele familien! Torvehandelen tilbyder alle de klassiske julevarer som man kan ønske sig på julebordet. Dans rundt om juletræet med hele familien, fejr Lucia eller ønsk dig noget fra julemanden.


Hoteller i nærheden: Quality Hotel™ Arlanda XPO


Foto: Sigtuna


4. Steninge slot julemarked


Hvornår: 11. november – 23. december 2023
Hvor: Steninge Slottsgalleria, Stenladugården, Märsta

Find vej: Saturnusringen busstation


I Sigtuna findes også Steninge slot som holder et traditionelt julemarked på Stenladens store øverste etage. Kom ind i varmen og nyd den gode mad og andre julede lækkerier! Her finder du smukt håndværk du kan give i julegave, lokalt produceret mad til julebordet og juledekorationer til dit hjem.


Hoteller i nærheden: Quality Hotel™ Arlanda XPO


Steninge slot / Foto: Anneli Lindh


Steninge slot / Foto: Anneli Lindh


5. Täby Park julemarked


Hvornår: 2. december 2023

Adresse: Galoppvägen 1, Täby

Find vej: Norra bergtorp busstation


Bliv mødt af julemusik som lyder over hele markedet! Fokus i år ligger på mad og drikke, julebordets lækkerier kan købes, men også smukt håndværk, planter og selvfølgelig gløgg.


Hoteller i nærheden: Quality Airport Hotel™ Arlanda


6. Taxinge slot julemarked


Hvornår: 17.-19. & 23.–26. november 2023

Hvor: Taxinge Slott Näsby 52, Nykvarn

Find vej: Taxinge busstation


Omkring 60 kilometer udenfor Stockholms centrum i Södermanland ligger Taxinge slot med over 100 af landets bedste håndværkere. Få fat i alle julegaverne på en og samme dag, og tag dig tid til at slentre rundt blandt fantastiske håndlavede produkter. Her kan du også handle og prøvesmage alle julebordets delikatesser fremstillet af slottets madkunstnere. At slottet kaldes for ”kageslottet” er ikke en tilfældighed, her dækkes der op til et at Sveriges største kageborde, alt er hjemmelavet og yderst velsmagende.


Hoteller i nærheden: Quality Hotel™ Park Södertälje


Foto: Taxinge slot


7. Siggesta gårdens julemarked


Hvornår: 9.-10. december 2023

Hvor: Siggesta gård, Värmdö

Find vej: Siggesta busstation


Omkring 40 kilometer udenfor Stockholms centrum i skærgården ligger Siggesta gård som arrangerer julemarked i Siggesta Loge. En weekend i december bliver vi budt på et julemarked hvor svensk madkultur og gedigent håndværk fra hele landet er i centrum. Her finder du alt fra gårdens hjemmelavede delikatesser til håndværk. Også i gårdens deli kan du finde en julegave eller to.


Hoteller i nærheden: Clarion Collection® Hotel Tapetfabriken


Foto: Siggesta gård