Denne side er designet for nyere browsers. For den bedste oplevelse, venligst opgrader til en senere version.

Oslo: 18.–27. juni 2022

Pride er en af Norges vigtigste og største fejringer, og i 2022, efter nogle år med restriktioner og nedlukninger, skulle vi atter samles i gaderne for en massiv parade i kærlighedens navn.

Aftenen før paraden blev vi derimod påmindet om, hvorfor denne fejring er så utrolig vigtig: Dette skal vi ikke glemme, men i stedet tage med os i kampen videre for at sikre plads til alle i dagens samfund. Kærlighed overvinder altid had!

Hvad sker der under Oslo Pride 2022?

Pride Park – festivalens hjerte

Pride Park ligger i Spikersuppa ved Nationaltheateret. Her er der scener, serveringssteder, standds og sociale områder. Der er ingen aldersgrænse dagstid, men efter et givet klokkeslet skal man være 18 år eller ældre for at komme ind på festivalområdet. Indgang til parken er gratis for alle. 

Pride-paraden – højdepunktet under Oslo Pride

Pride-paraden er lørdag 25. juni og starter kl. 13.00 på Grønland. Derfra går den gennem byen og gennem et heppende folkehav på vej mod Spikersuppa, som er stoppestedet for paraden. Så er der paradeshow i Pride Park, og underholdning for familier på Youngstorget.

Tag gamle venner, nye venner, ikke-endnu-venner, bekendte og familie med! Vi ses der.

Pride House – lyt og lær

Pride House byder på debatter, foredrag, workshops, med mere.

Skeiv Natt  Oslo Prides officielle afslutningsfest på Clarion Hotel® The Hub

Årets bedste festival skal selvfølgelig afsluttes på en værdig måde, og det sker på Clarion Hotel® The Hub! Afslutningsfesten strækker sig over tre etager, og der bliver koncerter, shows, DJs, dans og flirt. Skeiv Natt starter kl. 20.00 lørdag 25. juni.  Læs mere og book billetter


 

 

Gør dig klar til årets mest farverige folkefest

Alt du har brug for at vide om Pride

Hvad ved du egentlig om Pride-bevægelsen? Hvad står farverne i "regnbueflaget" for? Hvilket sange er mest kendte, og hvilke berømte hændelser har gjort Pride til hvad det er i dag? 

Læs mere her

Stærke stemmer i Pride-bevægelsen

Bliv inspireret af menneskerne, der hver dag arbejder for lige rettigheder og muligheder for alle.

Auroras historie

Aurora var altid en kvinde!

Læs om Aurora, som aldrig var mand, men en kvinde som levede som mand i 25 år, inden hun endelig kunne være sig selv. Aurora giver os også sine dos & don'ts til hvad man kan sige - og ikke bør sige - til transpersoner. 

Læs hendes historie
Når far er homoseksuel

Carolins far sprang ud som homoseksuel: “Er så stolt af ham!”

Hvad sker der, når livet forandres uden at du selv har valgt det? Hvordan reagerer man, når familien splittes ad og en af forældrene springer ud som homoseksuel? For Carolin Solskär, 27, fra Sverige, blev dette en turbulent tid, der til sidst førte til en vigtig samtale, som gav svar på mange spørgsmål.

Carolins historie & råd
Forældrenes historie

Vi har truffet netværket Stolte forældre til HBTQ-barn, og fået gode tips fra forældrer, som er gået igennem sin egne "komme ud"-processer.

Vi har truffet non-profit organisationen Stolte forældre til HBTQ-børn (HBTQ er tilsvarende LGBT i Danmark), og har fået værdifulde tips fra forældre, der selv er gået igennem sine egne "komme-ud" processer.

Læs mere om Stolte forældre
Hvorfor vi støtter Pride

Petter A. Stordalen om Nordic Choice Hotels og Pride: "For os betyder mangfoldighed en bedre kultur"

Læs interviewet her

Pride & Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels – Stolt partner til Pride i Norden

Hotel i Oslo

Bo bedst under Pride-fejringen!

Du sørger for Pride-stemningen – vi sørger for hotel! Har du brug for et sted at bo under Pride-dagene, har vi et stort udvalg af hoteller i Oslo. Find din favorit og book i dag!

Se vores hoteller og book her
Room for all

Nordic Choice Hotels – Stolt sponsor til Pride

I Nordic Choice Hotels går vi ind for mangfoldighed, og vi arbejder hårdt for lige rettigheder og muligheder. Derfor er det med stolthed og glæde, at vi i år er sponsor til Pride i hele Norden!

Tilbage til startsiden for Pride
2.566.102.004 22
Booking kode

Har du en bookingkode? Tilføj den for at se ledige værelser. Log ind for at booke med firmaaftale, bonuspoint eller for at se medlemspriser. Log ind.

Gem

Booking kode kan ikke være tom

Select rooms

værelser Slet værelse

Tilføj værelse
Booking kode

Booking koden er tilføjet.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.