Denne side er designet for nyere browsers. For den bedste oplevelse, venligst opgrader til en senere version.

Lokal social ansvarlighed: Sådan bidrager vi til naboskabet

Vi vil være ansvarlige aktører og gode naboer. Med næsten 200 hoteller og 16.500 ansatte har vi mulighed for at påvirke forholdene rundt omkring os. Det er en del af kulturen på Nordic Choice Hotels.

Alle kan gøre noget. Det er nøgleordene i Nordic Choice Hotels' arbejde for lokal, social ansvarlighed.

Små og store projekter i hele Norden

I 2016 lancerede Nordic Choice Hotels en intern WeCare-fond, hvor hotellerne kan ansøge om støtte til lokale projekter. Nogle af vinderne kan du læse mere om længere nede. Igennem årene har flere hoteller fået støtte fra fonden til forskellige aktiviteter og projekter, som på et eller anden måde bidrager til lokalsamfundet. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget, og for os er det en del af vores kultur at være ansvarlige aktører.

Engagerede medarbejdere

Med så mange engagerede medarbejdere og hoteller har vi mulighed for at påvirke forholdene omkring os. Det skaber værdi for lokalsamfundet, men også stolthed og endnu større deltagelse og interesse hos de ansatte og hos hotellernes gæster. Nordic Choice Hotels har arrangeret flere forskellige aktiviteter og samarbejder gennem årene. Nedenfor kan du se eksempler på lokale aktiviteter, som vi arbejder med.

Læs mindre
Humlehotel og bikuber

Hoteller for vores vigtige gæster i naturen – bierne

Omkring 70% af alle dyrkede afgrøder pollineres af bierne. De bidrager også til et holdbart økosystem og biodiversitet i naturen. Når antallet humlebier og bier i verden bliver mindre kan, og vil, det få store konsekvenser for vores fødevareforsyning, hvis vi ikke hjælper hinanden med at stoppe det. Her er et par eksempler på, hvad hotellet i Nordic Choice Hotels har gjort for at bidrage: 

Læs NRK’s artikel om humlehotellet i Tönsberg (på norsk)
Forlystelser og livsglæde for ældre

Aktiviteter, hvor den ældre generation er i centrum

Sammen med stiftelsen "Livsglede for eldre" indbyder Quality Airport Hotel Stavanger hvert år beboere på byens plejehjem til en fest, hvor de ældre er i centrum for en aften. Til festen kan 150 beboere sammen med ledsagere mødes og nyde musik, god mad og hyggeligt selskab. Hotellet står for lokalerne, musikken og maden.

I Malmø på Clarion Hotel & Congress Malmø Live deltager man i et event, som hedder "Cykling uden ålder". Hvert sommer får ældre mulighed for at finde på sjove aktiviteter. Hotellet tager dem med ud på Christianiacykler, viser dem byen eller tager dem med til en udendørskoncert, som hvert år arrangeres af Malmø by. Hotellet medbringer selvfølgelig også kaffe og snacks.

Mere om ”Cykling uden ålder” (på svensk)
”Kvinnojouren”

En ekstra støtte til de udsatte kvinder i Norrköping

Comfort Hotel Norrköping har et tæt samarbejde med "Kvinnojouren" i Norrköping. Hotellet arrangerer hvert år julefest for dem, som er tilknyttet organisationen, og lader dem afholde aktiviteter, eksempelvis forelæsninger, i hotellets lokaler. Hotellet fungerer også som en ekstra støttelinje for Kvinnojouren. Skulle der mangle plads i deres egne lokaler, kan de henvende sig til hoteldirektøren, og så booker hotellet gratis værelser til de kvinder, som måtte have brug for det. Hotellet har også indsamlet julegaver til Kvinnojouren i forbindelse med vores årlige aktivitet Ensomt juletræ søger gaver.

Læs et interview med hoteldirektøren

Ensomt juletræ søger gaver

I december hvert år gennemfører alle vores hoteller insamlingen, som går under navnet Ensomt juletræ søger gaver. Målet er at sprede juleglæde og give udsatte børn og unge en bedre jul.

Alle hoteller inden for Nordic Choice Hotels samarbejder med lokale organisationer, som de selv har udvalgt. Alle de julegaver, som lægges under juletræerne på hotellerne, går siden hen til de udvalgte organisationer. For hver julegave, som lægges under træerne, giver Nordic Choice Hotels desuden 10 kroner til UNICEF-projektet Sweet Dreams, som bekæmper trafficking.

Rekordmange julegaver

I december 2017 blev der indsamlet flere julegaver end nogensinde før! Med en forøgelse på 22% fra foregående år indsamlede alle vores hoteller tilsammen 63.880 julegaver og 3062 gavekort.

Mere om Ensomt juletræ søger julegaver

Indsamling til UNICEF

I forbindelse med at hotellerne indsamlede rekordmange julegaver, donerede Nordic Choice Hotels også 10 kroner per julegave. Dette betyder, at der blev indsamlet 638.800 kroner til UNICEF og projektet Sweet Dreams i 2017.

Mere om Sweet Dreams

Et juleeventyr fra norske Skien

Alle vores hoteller gjorde en fantastisk indsats ved Ensomt juletræ søger gaver 2017, men et hotel skilte sig lidt ekstra ud. Her satte man en ny rekord for antal indsamlede julegaver, og det var tydeligvis et specielt øjeblik, som gjorde et stærkt indtryk på hoteldirektøren.

Juleeventyret fra Skien
Hope for children

Ansatte startede indsamling til trængende familier

Hotelkæden Clarion Collection Hotel har i mange år indsamlet penge, gaver og tøj til trængende familier i Baltikum. I samarbejde med organisationen "Hope for Children", som er en organisation, der hjælper familier i krise, har Clarion Collection hjulpet familier. Hotellerne har blandt andet doneret parkeringsindtægter og morgenmadsindtægter, arrangeret loppemarkeder samt salg af julesmåkager. Efter diverse renoveringer har hotellet også solgt inventar, hvor indtægterne er gået til familier i Riga. Projektet startede på initiativ af de ansatte på hotellerne, der netop havde rødder fra Baltikum.

Affaldssortering og rengøring

Aktion for et renere Gøteborg og Linköping

Alle Nordic Choice-hoteller i Gøteborg gennemførte i 2016 i samarbejde med byen en aktion i deres nærområder. Affaldssække, handsker og gribetænger blev stillet til rådighed, og der blev samlet store mængder skrald op i naturen.

I forbindelse med at Clarion Hotel afviklede et event ved navn Æggejagten, rensede Clarion Collection Hotel Victoria Jönköpings gader for skrald. Hotellet har også samlet pant fra flasker, som er blevet efterladt på værelserne, og pengene er siden hen gået til en fadderfamilie i Riga.

Vil du vide mere?

WeCare er Nordic Choice Hotels’ sociale ansvarlighedsarbejde

Vil du vide mere om, hvilke andre områder der satses stort på inden for Nordic Choice Hotels? Klik på knappen, og så kommer du tilbage til startsiden!

Til startsiden for WeCare
2.564.407.002 26
Booking kode

Har du en bookingkode? Tilføj den for at se ledige værelser. Log ind for at booke med firmaaftale, bonuspoint eller for at se medlemspriser. Log ind.

Gem

Booking kode kan ikke være tom

Select rooms

værelser Slet værelse

Tilføj værelse
Din booking kode er blevet gemt

Booking koden er tilføjet.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.