Denne side er designet for nyere browsers. For den bedste oplevelse, venligst opgrader til en senere version.

Vi spiser os til en bedre verden

Nordic Choice Hotels vil ikke bare levere gode madoplevelser. Vi vil også bidrage til en positiv udvikling for mennesker og miljø. Derfor satser vi på bæredygtig mad. Følg med i Madrevolutionen!

Dét, vi serverer, påvirker helbredet, miljøet og naturligvis dyrene. Som en af Nordens største hotelkæder vil Nordic Choice Hotels ikke bare levere gode madoplevelser. Vi vil også bidrage til en positiv samfundsudvikling. Som den store aktør vi er, har vi også mulighed for at gøre en stor forskel.

Siden 2008 har vi tilbudt vores gæster økologiske alternativer i morgenmadsbuffeten. Bæredygtig mad handler imidlertid om mere end bare økologi. Vi satser helhjertet på sundhed, klima og miljø ved at servere god mad, som er produceret på ansvarlig vis. Vi skal have mere frugt og grønt på bordet, fremme dyrevelfærd og rimelige vilkår for dem, som producerer råvarerne. Vi skal spilde mindre mad og støtte en bæredygtig forvaltning af naturressourcerne.

Læs mindre
Mindsk madspildet

Mindre tallerkener – mindre affald

Af al den mad, som produceres i verden, ender 33% som affald. Det er selvfølgelig ikke bæredygtigt. At mindske madspildet er noget, som alle hoteller arbejder på, og du kan bidrage! Vores hotelrestauranter lavede et forsøg og kunne konkludere, at mindre tallerkener fører til mindre madaffald. Ved at mindske tallerkenstørrelsen med et par centimeter samt opsætte et skilt med en opfordring til at spise op, reducerede vi affaldet med hele 20%. GreeNudge hjalp os med at dokumentere effekten.

Se filmen
For sundhed og miljø

Size matters! Nudging inden for Nordic Choice Hotels

"Nudge" betyder bogstaveligt talt at give nogen et lille puf. Inden for mad og sundhed er det en metode til at få mennesker til at træffe bedre valg gennem små forandringer, helt uden tvang.

I vores tilfælde er forandringerne sket på buffetbordet. Tilbage i 2015 lavede vi en undersøgelse, hvor fisk og grøntsager blev placeret før kødet i buffeten. Ved siden af nogle af retterne placerede vi skilte med teksten "Eat smart". Ganske rigtigt, flere gæster spiste mere af maden, som stod først i buffeten, og mindre af kødet. 

Endnu mindre madspild

Fælles initiativ skal mindske madspildet i Norden

I et unikt samarbejde har blandt andet Nordic Choice Hotels og Scandic Hotels indbudt hele hotel- og restaurantbranchen til initiativet ”Kutt Madsvinn 2020”. Målet er, at hele branchen skal mindske madspildet med 20% frem til år 2020. Brancheorganisationen HSMAI (Hospitality Sales & Marketing Association Ikkernational) skriver om initiativet på sin hjemmeside.

Læs mere på HSMAI’s hjemmeside
Rødliste

Kun bæredygtige fisk og kød på bordet

Nordic Choice Hotels har anvendt WWF's fiskeguide til at udarbejde sin egen rødliste (rødlistning er udarbejdet til at bedømme tilstanden for arter i naturen. Resultatet er en "rødliste", som anvendes til at kunne bedømme, hvilke kød- og fiskeprodukter som skal undgås). Hos Nordic Choice Hotels ønsker vi ikke, at maden, som vi serverer, kommer fra en produktion med dyremishandling, udrydning, eller som på anden vis skader miljøet. Alle hoteller skal følge rødlisten.

Se rødlisten her (på norsk)
Certificerede tigerrejer

Certificerede tigerrejer

Efter omtalen af miljøforstyrrende rejeopdræt, skovning af mangrovetræer og dårlige arbejdsvilkår var vi mange, som helt stoppede med at spise tigerrejer, men takket være ASC, Aquaculture Stewardship Council, kan man nu også spise tigerrejer med god samvittighed. Blot de er ASC-certificerede.

Læs mere om certificeringen

Hvad kræves der for, at maden skal være økologisk?

Siden 2008 har Nordic Choice Hotels serveret økologiske madalternativer på alle hoteller. Al kaffe og alle æg er økologiske. Derudover findes der altid et udvalg af frugt og grøntsager, te, mælk og mindst ét økologisk brød til hver morgenmadsbuffet.

For at et produkt kan klassificeres som økologisk, må det ikke være produceret med kunstgødning, syntetiske bekæmpningsmidler, genmodificerede organismer, væksthormoner eller andre syntetiske, vækstregulerende midler. Derudover er der klare regler for antal dyr per kvadratmeter. I Sverige er alle vores hoteller KRAV-certificerede, og i Norge er alle hoteller Debio-certificerede.

Æg fra glade høns

Mere end 10 millioner æg serveres på vores hoteller hvert eneste år, og det svarer til godt 30.000 høns. Eftersom alle æg er økologiske, får hønsene en bedre livskvalitet end andre høns. De kan gå frit rundt, har mulighed at være inde og ude året rundt og har mere plads at bevæge sig på. De har endvidere adgang til dagslys og får økologisk foder, som de selv graver op, hvilket er en naturlig adfærd hos høns.

I 2013 vandt vi Good Egg Awards. Det er en pris, som tildeles de virksomheder, der forpligter sig til kun at servere æg fra fritgående eller økologiske høns. Det er vi stolte over!

Vil du vide mere om øko-æg og økologisk mad? Se filmen, som er produceret sammen med norske Debio!

Se filmen

Kaffe til fremtiden

For at producere de 30 millioner kopper kaffe, som serveres på vores hoteller, havde det krævet 35 tons kunstgødning og 220.000 liter bekæmpningsmiddel – hvis kaffen ikke var økologisk.

Kaffen er desuden Fairtrade-mærket. Den dyrkes der, hvor træernes skygge skaber en oase for udrydningstruede fugle. Den bedste start på dagen er kaffen, som giver dig god samvittighed!

Fairtrade-mærkningen garanterer kaffebønderne en mindstepris, som de kan leve af. De har mulighed for at planlægge virksomheden langsigtet og tage hensyn til miljøet. En del af indkøbsprisen går til samfundsvigtige funktioner som skoler, brønde, veje, sundhed og arbejdsudstyr i området, hvor kaffen dyrkes.

Mere om etisk handel
EAT

EAT forbinder sundhed og miljøudfordringer med mad og sætter bæredygtig mad på den globale dagsorden.

I 2013 ønskede Nordic Choice Hotels at sætte sundhed og bæredygtig mad på dagsordenen. Planen var at arrangere et morgenmadsmøde med dette tema. I løbet af året voksede projektet fra et internt arbejde inden for virksomheden til at blive den selvstændige organisation EAT.

Nu er EAT blevet endnu større og er en af de vigtigste globale aktører inden for sund og bæredygtig mad. Nordic Choice Hotels er stadig den største levnedsmiddelpartner og stolt samarbejdspartner med en organisation, som sætter sundhed og bæredygtig mad på den globale dagsorden.

Rent konkret lyder EAT's vision: "At forvandle det globale madsystem til bæredygtigt at kunne brødføde en sund befolkning på mere end 9 milliarder mennesker i år 2050".

Læs mere om EAT her
Local EAT Award

Local EAT Award hylder madentreprenører og kårer de bedste idéer inden for mad, sundhed og bæredygtighed

På Nordic Choice Hotels vil vi gøre det nemt at spise god mad med god samvittighed. I samarbejde med EAT Foundation, Företagarna og norske NHO (Næringsliveds Hovedorganisasjon) arrangeres Local EAT Award hvert år. Målet er at finde nytænkende madidéer, som bidrager til at løse fremtidens klima- og sundhedsproblemer. Fra alle bidrag udvælges der henholdsvis en vinder i Sverige og en vinder i Norge. Vinderne konkurrer siden om førstepladsen på EAT Stockholm Food Forum, 100.000 kroner og et mentormøde med Petter A. Stordalen.

Idéen skal på en eller anden måde bidrage til at løse EAT's største udfordring: Hvordan kan vi skaffe mad til 9 milliarder mennesker på en bæredygtig og sund måde? Vi har ikke løsningen. Men det har du måske?

Ingen dårlig palmeolie hos Nordic Choice Hotels

Når du bor hos os, hjælper du os med at bevare regnskoven. Vi har udfaset al dårlig palmeolie fra vores mad, og dermed får regnskoven lov til at blive stående – i stedet for at blive fældet, så den giver plads til palmeolieplantager. Fældning af regnskove er et af vor tids største miljøproblemer, og det sker blandt andet i Indonesien og Malaysia. To lande, som står for 85% af verdens palmeolieproduktion.

Palmeolie er verdens billigste og mest producerede vegetabilske olie. Efterspørgslen på olien er fordoblet siden år 2000 og fortsætter med at stige. Du finder den i en mængde madvarer, lige fra margarine, kiks og chokolade til chips og supper.

Helt palmeoliefrie hoteller

Quality Hotel Fredrikstad første palmeoliefrie hotel

I år 2012 blev Quality Hotel Fredrikstad verdens første hotel uden palmeolie i maden. I 2014 fulgte hele Clarion Hotel-kæden efter. De følger den policy, at al palmeolie, som anvendes, skal være bæredygtigt produceret. Det indebærer, at palmeolien er godkendt ihht. Roundtable on Sustainable Palmoil (RSPO) og de to strengeste niveauer: identity preserved eller segregeret.

Vil du vide mere?

WeCare er Nordic Choice Hotels’ sociale ansvarlighedsarbejde

Vil du vide mere om, hvilke andre områder der satses stort på inden for Nordic Choice Hotels? Klik på knappen, og så kommer du tilbage til startsiden!

Til startsiden for WeCare

Alt du har brug for at vide om konferencer

Dine konferencer og møder starter her

Nej tak!

Prøv venligst igen

Alt du har brug for at vide om konferencer
Tak fordi du tilmeldte dig!

Du vil snarest modtage en mail med gode tilbud

2.550.355.003 22
Booking kode

Har du en bookingkode? Tilføj den for at se ledige værelser. Log ind for at booke med firmaaftale, bonuspoint eller for at se medlemspriser. Log ind.

Gem

Booking kode kan ikke være tom

Select rooms

værelser Slet værelse

Tilføj værelse
Din booking kode er blevet gemt

Booking koden er tilføjet.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.