Denne side er designet for nyere browsers. For den bedste oplevelse, venligst opgrader til en senere version.

Sweet Dreams: Vores arbejde mod trafficking

Sammen med samarbejdspartneren UNICEF hjælper vi de børn, som risikerer at – eller allerede er havnet i menneskehandel. Her kan du læse mere om initiativet, gennemførte indsamlinger og hvordan du kan hjælpe til, både hjemmefra, og når du bor på hotel

Siden 2008 har Nordic Choice Hotels samarbejdet med UNICEF om at modarbejde menneskehandel og om at hjælpe børn, der inddrages i denne. Vi kalder arbejdet for Sweet Dreams, eftersom målet er, at alle børn skal kunne nyde en tryg søvn, uanset hvor de befinder sig, eller hvad de laver.

Sov hos os – hjælp andre til at sove godt

Gennem årenes løb har initiativerne set lidt forskellige ud, men målet har været det samme siden 2008. Sammen med vores gæster skal vi sørge for, at børn, som bliver udsat for menneskehandel, atter får trygge nætter. Hotelgæster kan bidrage ved at overnatte på vores hoteller overalt i Norden og Baltikum. Budskabet er lige så enkelt, som det er vigtigt, Your SWEET DREAMS make children dream sweet.

Børnene i centrum

Børn og deres rettigheder har altid været en vigtig ting for os, og når vi spurgte vores medarbejdere, hvad de syntes, vi skulle fokusere på, var valget utvetydigt:
– Svaret, vi fik fra vores ansatte, var krystalklart: Vi skal hjælpe UNICEF i kampen mod menneskehandel af børn, fortæller Hedda Skaug, Nordic Choice Hotels' ansvarlige for samarbejdet med UNICEF.

Sweet Dreams i korthed
  • Sweet Dreams hjælper børn i Cambodja, som er eller har været udsat for menneskehandel. Gennem projektet får børnene en seng at sove i, en værge og mulighed for at gå i skole.
  • I 2012 stemte mere end 3000 af Nordic Choice Hotels' ansatte for, at vores velgørenhedsprojekt skulle være at hjælpe UNICEF i kampen mod menneskehandel.
  • I dag er menneskehandel verdens næststørste kriminelle virksomhed. Det påvirker mere end 1,2 millioner børn rundt omkring i verden, hvert år.
  • Gennem UNICEF's forskellige aktiviteter bidrager vi sammen med en vigtig økonomisk støtte, så flere børn kan få hjælp.
Læs mindre
Satsningen blev en success

Sweet Dreams Stay har samlet 12 millioner NOK ind

Hurra! Den 1. juni 2019 var 12 millioner NOK blevet indsamlet og doneret til UNICEF gennem projektet Sweet Dreams Stay! 12 millioner NOK = hele 300.000 trygge nætterUNICEFs beskyttelsescenter for udsatte børn i Cambodja. Så snart har vi nået vores første mål om at donere 400.000 trygge nætter!

På centrene får børnene tryghed, omsorg og skolegang, og risikerer ikke at havne i menneskehandel eller børnearbejde.

Pengene,som blev samlet ind, er et resultat af at mange gæster har fravalgt værelsesrengøring, når de har boet mere end én nat. De har på den måde i stedet været med til at donere 10 NOK, som vi derefter har matchet og doneret til UNICEF. Indsamlingen består også af bidrag fra Nordic Choice Hotels og penge, der der blev samlet ind, da vi i efteråret 2017 havde en populær tegningsindsamling, hvor børn kunne donere tegninger. Hver tegning blev til 10 NOK til UNICEF. Gæster og besøgende har også hjulpet til ved at købe håndlavede Sweet Dreams-armbånd hos vores hoteller (se herunder).

Tak og fortsat tak fordi du hjælper til!

Sweet Dreams Stay

Fravælg rengøring – hjælp de udsatte børn

I september 2017 lancerede vi Sweet Dreams Stay. Det er et projekt, der har det formål at hjælpe udsatte børn og give alle hotelgæster en større mulighed for at engagere sig og hjælpe til på enkel vis.

Ideén er enkel, men kraftfuld. Fravælg rengøring af værelset én nat, og så donerer vi penge til UNICEF. Målet var at give mindst 400.000 trygge nætter til børn. Sweet Dreams Stay er blevet en kæmpesucces - resultatet kan du læse mere om via linket nedenunder.

Mere om Sweet Dreams Stay
Sweet Dreams er lavet af papir

Køb et Sweet Dreams-armbånd og støt UNICEF

alle vores hoteller sælger vi armbånd for at støtte udsatte kvinder og deres familier. De koster 89 kroner, og af dette beløb går 67 kroner ubeskåret til UNICEFs vigtige arbejde.

Når man kan forsørge sig selv og sin familie, er der en mindre risiko for, at man behøver at sætte sine børns tryghed på spil. Derfor hjælper vi kvinder i fattigdom frem til et lønnet arbejde. På UNICEFs center i Cambodja får kvinderne uddannelse og forsørgelse, og her laver de flotte armbånd af genanvendt papir.

Læs mere om armbåndene og kvinderne
Kickstart af Sweet Dreams Stay

Børnetegninger gav en flot sum til UNICEF

I forbindelse med lanceringen af Sweet Dreams Stay blev der arrangeret en unik indsamling for at få endnu flere donationer til UNICEF.

Under lanceringsugen var vores hoteller endnu hyggeligere end normalt. De var nemlig fyldt med børn i alle aldre, som tegnede så mange tegninger, de overhovedet orkede. Hver tegning, som blev givet til hotellerne, udløste 10 norske kroner til UNICEF. Indsamlingen blev en succes, idet der blev givet mere end 14.000 tegninger! Vi valgte at fordoble beløbet og donerede dermed hele 280.000 norske kroner til UNICEF.

Se den stærke film om trafficking

Tænk, hvis det var dit barn? Se filmen, som forklarer, hvorfor vi engagerer os så meget i børns rettigheder.

Det er en tanke, man aldrig ønsker at tænke, men alligevel ligger den og lurer i baghovedet. Tænk, hvis det var mit barn, som blev offer for menneskehandel?

Tænk, hvis mit barn var tvunget til at vokse op i fattigdom og utryghed. Blive seksuelt udnyttet. Tænk, hvis jeg som forælder ikke kunne tage hånd om mit barn, som jeg ønskede det. Af og til er det godt at minde sig selv om, hvor privilegeret man er, og at tænke på, hvordan man kan hjælpe andre, som ikke har det lige så nemt.

Se den stærke film her:

#PulsforUNICEF

Et træningspas = 20 kroner til UNICEF.

Puls for UNICEF arrangeres hvert år. Gennem de 4 uger får alle Nordic Choice Hotels' medarbejdere chancen for at leve et sundere liv, og for hvert træningspas, som logges, donerer Nordic Choice Hotels 20 kroner til UNICEF. 20 kroner giver et barn en hel dag fyldt med mad, omsorg og skolegang i et af UNICEF's dagcentre. Den populære konkurrence bliver mere populær år for år, og ansatte over hele Norden og Baltikum får svedt igennem for at indsamle så mange penge som muligt.
Over 1,8 millioner norske kroner til UNICEF

Takket være vores medarbejderes engagement har vi indtil nu indsamlet mere end 1,5 millioner norske kroner til UNICEF!

  • I 2016 deltog mere end 4000 medarbejdere, og der blev doneret 880.000 norske kroner til UNICEF.
  • I 2017 var der registreret endnu flere træninger, og der blev doneret en million norske kroner til UNICEF.

Sådan arbejder hotellerne i praksis

Som gæst på vores hotel ønsker vi, at du skal kunne engagere dig og nemt kan gennemskue, hvordan vi arbejder med WeCare. Her kan du se eksempler på, hvordan vi arbejder med Sweet Deams.

Hun gør Arlanda til et mere sikkert sted

Takket være Pernilla Johansson, VD på Clarion Hotel Arlanda Airport, har flere fået øjnene op for, hvordan man modarbejder trafficking. Hendes samarbejde med politiet og Swedavia gør Arlanda til en endnu mere sikker lufthavn. Johansson tager også rundt og holder foredrag, uddanner personale på andre hoteller og deler ud af sin viden. For nylig modtog hun Elise Lindqvist-prisen for sit vigtige arbejde for at beskytte udsatte mennesker.

- Hotellerne i Sverige er blevet en ufrivillig arena for vores tids slavehandel, og det er vigtigt, at vi tager ansvar, siger Pernilla Johansson.

Læs pressemeddelelsen

Hotel indbød til pyjamasparty

For at gøre opmærksom på Sweet Dreams Stay-kampagnen indbød mange af vores hoteller naboerne til et pyjamasparty. På Clarion Hotel Amaranten dukkede 120 pyjamasklædte stockholmere op og nød morgenmadsbuffeten d. 5. september 2017. Det er Stockholms hidtil største pyjamasparty. I diasshowet kan du se billeder fra de forskellige events rundt om i landet.

Vil du vide mere?

WeCare er Nordic Choice Hotels’ sociale ansvarlighedsarbejde

Vil du vide mere om, hvilke andre områder der satses stort på inden for Nordic Choice Hotels? Klik på knappen, og så kommer du tilbage til startsiden!

Til startsiden for WeCare
2.564.408.002 27
Booking kode

Har du en bookingkode? Tilføj den for at se ledige værelser. Log ind for at booke med firmaaftale, bonuspoint eller for at se medlemspriser. Log ind.

Gem

Booking kode kan ikke være tom

Select rooms

værelser Slet værelse

Tilføj værelse
Din booking kode er blevet gemt

Booking koden er tilføjet.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.