Medlemskab

Spillet er i gang: De fem bedste tip fra en ekspert til forældre til børn, der spiller

I Stockholm kan du overnatte på Nordens første hotelværelse for gamere. Her tjekker både voksne på forretningsrejser og familier på storbyferier ind.

  • "Hvis du som forælder vil have et godt og tillidsfuldt forhold til et barn, der spiller, er det vigtigt, at du engagerer dig i barnets passion for gaming," siger Anna-Carin Wettefors, ekspert i børns rettigheder og forebyggelse af mobning hos Friends.se.

  • "Dette er mindst lige så vigtigt for gaming, som det er for fodbold, dans eller svømning. Og det gælder især, når hele familien er på ferie."

  • Quality Hotel™ Globe i Stockholm i Sverige har virkelig taget den stigende interesse for gaming alvorligt.

  • Hotellet står bag Nordens første hotelværelse, der er bygget til gamere på farten.

Designet til streaming

Her har de tænkt på alt. Hør bare: Værelset har lydabsorberende gardiner og lyddæmpere, højhastighedsinternet, LED-belysning og mørklægningsgardiner. Teknologien i værelserne er udviklet i samarbejde med Telia, mens GSIGN står bag indretningen og gamingmøblerne. Du har selvfølgelig en computer, adgang til en række populære spil, to skærme og et headset, der opfylder selv de mest kræsne gameres krav.


Siden Quality Hotel™ Globe tog føringen inden for gamerværelser, har Quality Hotel™ Match i Jönköping i Sverige også fulgt trop med fem af sine egne værelser. I Norge lanceres gamerværelserne nu på Quality Hotel™ Expo i Oslo.


  • – Engagement i gaming

    Friends er en svensk organisation med stor erfaring og ekspertise i at arbejde med børns rettigheder og forebyggelse af mobning.

  • Andelen af børn og unge, der spiller videospil, stiger hvert år i hele Norden. Derfor er det vigtigt, at forældrene følger med udviklingen:

  • "Vis dit barn, at du er interesseret, vær nysgerrig, og stil spørgsmål," siger Anna-Carin.

  • "Selvom der tidligere har været stor bekymring for skærmtid, er det vigtigt at være opmærksom på, at det er en måde, hvorpå børn omgås deres venner," tilføjer hun.

  • "I gamerverdenen oplever mange børn en stærk følelse af kammeratskab. Det er socialt, og det er der, de hænger ud med deres venner."

  • Det er netop, hvad Tina Hedman, hoteldirektør hos Quality Hotel™ Globe, ønsker at opnå med de nye gamerværelser, der giver gamere mulighed for at spille, selvom de er på ferie. Uanset alder.

  • "Vi ved, at det er fremtiden, og at vi vil opleve en hastig vækst. Her tjekker alle slags gæster ind, lige fra voksne forretningsrejsende på 30-50 år, der har lyst til at slappe af om aftenen, til familier med børn og teenagere."

  • "Gamere ser ikke tv om aftenen. De slapper af ved hjælp af gaming," siger Tina.

Gamere bliver dygtige til engelsk

I de seneste år er der blevet offentliggjort flere undersøgelser, der viser de positive effekter af gaming. En undersøgelse på Karlstad Universitet i Sverige af elever i 9. klasse viste, at dem, der spillede mindst fem timer om ugen, var meget bedre til engelsk i skolen end dem, der ikke spillede.


Eleverne kendte flere engelske ord med tre stavelser og fik også bedre karakterer end dem, der ikke spillede. En nylig amerikansk undersøgelse af 2.000 børn viste, at dem, der dagligt spillede videospil, klarede sig bedre i tests af kognitive færdigheder. Gamere klarede sig bedre både i forhold til impulsstyring og hukommelse sammenlignet med børn, der aldrig havde spillet.


"Til trods for det er det vigtigt at huske på, at gaming også kan have ulemper," siger Anna-Carin.


"Tal med dit barn om, hvordan man kan være en god ven i gamerfællesskabet og på internettet generelt. Og tal med hinanden om, hvad man skal gøre, hvis noget går galt. Hvis dit barn bliver offer for mobning eller misbrug, skal du lytte til barnet og støtte det. Hjælp barnet med at blokere den pågældende person og anmelde det stødende indhold. Underret skolen og politiet, hvis det er nødvendigt."


Lobby at Quality Hotel Globe in Stockholm.

De fem bedste tip fra en ekspert vedrørende børn og gaming


  1. Vis dit barn, at du er interesseret. Vær nysgerrig, og stil spørgsmål.

  2. Skab ikke konflikter over spilletid, men tal i stedet om, hvad barnet laver i spillet og på internettet.

  3. Tal om, hvordan man er en god ven i gamerfællesskabet og på internettet generelt. Vær opmærksom på, at sproget kan være barskt, og forklar, at det, der ikke er acceptabelt i skolen eller på fodboldbanen, heller ikke er i orden online.

  4. Tal om, hvad man kan gøre, hvis der sker noget ubehageligt.

  5. Hvis dit barn oplever mobning eller misbrug på nettet: Lyt til barnet, og støt det. Hjælp dit barn med at blokere og anmelde brugeren.


Klik her for at få mere at vide og booke et gamerværelse i Stockholm.


Seneste indlæg