MenuLuk
Hjertesager

Prideprofilen om Stockholm Pride 2018: “Bliver utroligt stolt over byen”

Publiceret: 5 September 2018

Når vi skal opsummere Stockholm Pride og EuroPride 2018, kan vi konstatere, at festivalen havde flere besøgende end nogensinde før, og at kærlighed og frihed for alle endnu en gang var omdrejningspunktet.

MingelMartin. Foto: Privat

– 600.000 stockholmere samlede sig langs gaderne og hyldede det farverige, højlydte og kærlighedsfulde optog, som gik gennem byen, fortæller MingelMartin, som hjælper os med at opremse højdepunkterne fra årets Pride i Sveriges hovedstad.

”En fantastisk følelse”

Martin ”MingelMartin” Edlund er 33 og arbejder på Clarion Hotel Stockholm.
Derudover er han også på vej til at blive en stor profil på Stockholms partyscene. Under EuroPride i Stockholm og Gøteborg stod han for en række events og deltog samtidig i begge parader. Martin er en rigtig Pride-elsker, og for ham er det helt naturligt at støtte op om festivalen:

– Jeg elsker alt ved Pride. Atmosfæren, menneskerne, farverne, kærligheden og festerne. Det er så utroligt skønt, og når man har mulighed for at bidrage til en fest for kærlighed og ligeværdighed, er det vigtigt for mig, at man støtter op om projektet, fortæller Martin.

Flere fejrede kærligheden end nogensinde før

Årets Pride var ingen undtagelse. I år slog man desuden også deltagerekord:
– Det var helt magisk som altid, og i år havde man desuden flere deltagere end nogensinde før. Det er en fantastisk følelse at opleve 600.000 stockholmere samles langs gaderne og hylde det farverige, højlydte og kærlighedsfulde optog, som bevæger sig gennem byen. Man bliver så utroligt stolt over byen, Sverige og alle de fantastiske mennesker, som findes her!

”Vi har vist, hvor vi står”

Martin er stolt over at arbejde for Nordic Choice Hotels, der er en af Prides største sponsorer.

– I disse tider er det måske vigtigere end nogensinde før, at en virksomhed viser, at man går ind for mangfoldighed og ligeværdighed for alle. Med vores fantastiske slogan ”Room for All” har vi virkelig vist, hvor vi står, og at vores dør er åben for alle, siger Martin og fortsætter:

– Jeg ser det som en selvfølge at engagere mig og vise, at vi virkelig gør dette med hjertet og ikke ”bare” som endnu et punkt på dagsordenen eller lignende.

Om MingelMartin

Navn: Martin Edlund
Alder: 33
Bopæl: Fruängen i Stockholm
Familie: Lillesøster, mor og far. Har derudover nogle fantastiske venner, som betragtes som familie.
Rolle hos Nordic Choice Hotels: MingelMartin og Inhouse Sales på Clarion Hotel Stockholm.
Antal Prideparader: Utallige som tilskuer, men kun 4 optog i paraden.

De bedste billeder fra Stockholm Pride 2018

Stockholm Pride 2018 arrangerede sammen med West Pride i Gøteborg det store event EuroPride. Stockholm Pride er Skandinaviens største Prideparade, og i år rundede paraden tæt på 600.000 tilskuere og ikke mindre end 55.-60.000 (!) deltagere i 250 vogne. Se en billedserie fra Prideparaden den 4. august nedenfor!

 a


Nordic Choice Hotels – stolt partner til Pride

Hos Nordic Choice Hotels er du velkommen lige som du er. Vi er overbeviste om, at vores gæsters og medarbejderes forskelligheder bidrager til at skabe unikke hoteloplevelser og magiske møder. Mangfoldighed gør os bedre. Vores dør står altid åben.

Her findes der plads til alle.


Læs alt om Pride og Nordic Choice Hotels

Vil du vide mere om den spraglede folkefest, Pride? Læs om historiske øjeblikke, Pride-sange og meget mere!

Læs Carolins fortælling om hendes far, der kom ud sent i livet som homoseksuel

Stolte forældre til HBTQ-børn: ”Utroligt vigtigt at der findes gode forbilleder”

Stordalen om Pride-øjeblikket, han aldri glemmer: “Det blev en vigtig markering”

Seneste indlæg