Medlemskab

Fem forlystelser i Liseberg, som du måske ikke tør prøve: "Et rigtigt adrenalinsus!"

Forlystelsesparken Liseberg er den største seværdighed på Sveriges vestkyst. Her er en liste over parkens vildeste rutsjebaner. Gør dig klar til en vild tur.

  • "Vi stod i kø, men så blev jeg virkelig bange. Jeg ombestemte mig og ville slet ikke prøve alligevel," siger Charlie (10).

  • "Det er okay," siger hans far, Kalle, og trøster ham. Familien har lige besluttet sig for ikke at prøve Helix, som er en af de første forlystelser, man ser, når man kommer ind i Liseberg i Göteborg.

  • Med en g-kraft på over 4 og en tophastighed på 100 km i timen er den et imponerende stykke ingeniørarbejde. Men det er ikke parkens mest ekstreme forlystelse.

  • Ifølge Lisebergs presserepræsentant er parkens mest nervepirrende forlystelser Valkyria, Helix, Balder, Loke og Lisebergbanan.

  • Charlie (10) og hans søster, Ingrid (5), tilbringer en hel dag i Liseberg sammen med deres forældre, Guro og Kalle.

De fem vildeste forlystelser i Liseberg

Valkyria


Før du overhovedet begynder din dag i parken, skal du sørge for at downloade Liseberg-appen på din mobiltelefon. Den giver dig overblik over ventetiderne for alle forlystelserne, og du kan endda stå i virtuel kø. Du skal bare indtaste antallet af personer i din gruppe og dit ankomsttidspunkt, så får du besked, når det er din tur til at prøve din valgte forlystelse. Det er en fantastisk løsning for familier, der gerne vil prøve noget, der falder i alles smag.


  • Valkyria ligger tæt på parkens centrum, og det er herfra, du kommer til at høre de mest forskrækkede og glade skrig.

  • Det er Europas længste "dive coaster" med et fald på 50 meter. Lige før faldet er der en kort pause, hvor du hænger over kanten, før rutsjebanen farter gennem en underjordisk tunnel med 105 km i timen.

  • "Det var noget af et adrenalinsus," siger far Kalle, der griner bredt efter at have prøvet Valkyria for første gang.

Helix


Næste forlystelse på listen er den berømte Helix. Den sætter standarden højt, så snart du ser den i aktion – og selv fra jorden kan du mærke sommerfuglene i maven. Helix er Skandinaviens længste og mest begivenhedsrige rutsjebane. Den har flere loops, 4,3 g-kræfter og hastigheder på op til 100 km i timen. Den fører dig højt op i luften og lader dig falde ned igen lige så hurtigt. Alt dette sker på under to minutter. Det er forståeligt, at en 10-årig vil bakke ud af denne forlystelse – man oplever vægtløshed tre gange under turen ...


Balder


Balder er en trærutsjebane. Den starter som en ægte klassiker med en blid kurve efterfulgt af en stejl stigning, så du kun ser skyer. Derefter tager den et lille sving, mens forventningen stiger. Og så går det lige ned. Den stejleste bakke er 70 meter lang med en tophastighed på 90 km i timen og en samlet højde på 36 meter. Desværre var forlystelsen lukket, da Strawberrys testfamilie besøgte Liseberg. Men ville de have prøvet Balder?


"Ja," siger Charlie selvsikkert.


Loke


Dette er en såkaldt "gyro swing" – i bund og grund en gynge, der drejer om sig selv og svinger frem og tilbage, mens du sidder og ser ud mod parken. På det højeste punkt hænger du med dine dinglende ben 42 meter over jorden. Den maksimale hastighed er 100 km i timen, og turen varer ca. halvandet minut. Køen var lidt for lang til, at vores testfamilie kunne prøve den, men efter mængden af latter og skrig at dømme er dette en virkelig fed forlystelse.


Loke ligger lige ved siden af Balder.


Lisebergbanan


Dette er Lisebergs sande klassiker. Rutsjebanen er 1,3 km lang med en tophastighed på 80 km i timen, og turen tager tre minutter. Det er parkens mest besøgte forlystelse og et must for folk i alle aldre, der ønsker lidt kriller i maven.


"Jeg var virkelig bange i begyndelsen, for den gik lige ned. Jeg skreg! Men så var det bare sjovt," siger Charlie.


Strawberry ønsker dig held og lykke – og husk: Det er okay at ombestemme dig i køen...


Helix ride at theme park Liseberg in Gothenburg. Family speaking to each other at Liseberg in Gothenburg.Roller coaster at Liseberg in Gothenburg. Family spending time at Liseberg in Gothenburg.

Helix

Gøteborg

Seneste indlæg