Medlemskab

Stjernedesigneren T-Michael: "Mine bedste tip til Bergen"

Designeren T-Michael nyder stor succes i verdens modebyer. Han elsker Bergen og deler sine insidertip til Vestlandets hovedstad.

  • Hansestaden, porten til fjordene, byen mellem de syv fjelde – kært barn har mange navne, og Bergen er ingen undtagelse.

  • Norges næststørste by giver nem adgang til alt fra natur- og kulturoplevelser til natteliv og fantastiske restauranter.

  • Det er et fremragende rejsemål til en weekendtur og et godt udgangspunkt for at udforske vestkysten og landskaberne med isbræer og smalle fjorde.

  • Michael T. Nartey er født i Ghana og bedre kendt som T-Michael. Han har boet i Bergen i over 35 år.

  • På trods af et travlt liv med mange rejser vender han altid tilbage til de smalle stræder og charmerende træbygninger.

"Jeg kan godt lide, at Bergen er en lille by, mens der samtidig sker så meget her hele året. Der er en livlig kulturscene med masser af spændende koncerter og festivaler. Der er fjeldene og havet. Det er et perfekt sted at bo, især for en som mig, der rejser meget, men altid kan vende tilbage. Jeg elsker Bergen," fortæller designeren Strawberry.


Med dette i tankerne deler T-Michael sine bedste tip om Bergen med os:


Nordnes


Mellem havnen, Vågen og fjordarmen Puddefjorden ligger det charmerende kvarter Nordnes på en halvø. Med sine snoede stræder, butikker og caféer er det et fremragende udgangspunkt for at opleve det ægte Bergen. Der er flere små, smukke parker, hvor man både kan nyde en kop kaffe og udsigten. Det er også her i Nordnes, at man finder det verdensberømte Akvariet og Bergens pingviner.


Blandt de traditionelle træhuse i Nordnes er byens lange historie inkorporeret i væggene. Bergen var engang Norges hovedstad, og mange lokale patrioter mener, at byen stadig burde være det.


"Kvarteret er helt fantastisk. Nordnes dig en fornemmelse af det gamle Bergen med de små huse og smalle gader. Det er noget helt særligt. Jeg vil anbefale blot at gå rundt i kvarteret og derefter fortsætte over broen til Damsgård-kvarteret. På den måde kan man se en del af byen, som mange turister går glip af, når de er på besøg. De fleste fokuserer på Bryggen og omgivelserne deromkring. Men Nordnes er virkelig cool og fuldstændig enestående," siger T-Michael.


Her kan du overnatte: Clarion Hotel® Admiral eller Comfort Hotel® Bergen ligger begge perfekt, hvis man vil udforske Nordnes – og resten af Bergen.


Restauranter


Ligesom resten af Norge har Bergen gennemgået en bemærkelsesværdig kulinarisk rejse i de senere år. Bergensere er stolte af deres madtraditioner, og der er masser af restauranter, som tilbyder traditionel mad. Med sin lange historie som europæisk handelshavn kommer det ikke som en overraskelse, at man kan se den international påvirkning i byen. Fra asiatisk mad til Michelin-restauranter – her er nogle af T-Michaels yndlingsrestauranter:


  • "Der er adskillige gode restauranter i Bergen. Banzha er fantastisk og er et samarbejde mellem kokken Christopher Haatuft og madbloggeren Michelle Zhao."

  • "Derudover kan jeg anbefale Bare Restaurant. Det er Bergens første Michelin-restaurant. Jeg besøger ofte disse to steder," siger designeren.

  • "En skjult perle er Sze Chuan House lige overfor Korskirken. Rigtig god mad til fornuftige priser," siger T-Michael.

  • "Derudover er der flere steder, hvor der serveres lokal og traditionel mad fra Bergen. Jeg kan virkelig godt lide Bien Basar, hvor man se Bergens traditioner på en spændende måde."

  • "Hvis man vil have en helt særlig oplevelse og lækker mad med fisk og skaldyr, er Cornelius Sjømatrestaurant på Holmen helt sikkert værd at prøve."

  • Her kan du overnatte: Boutiquehotellet Hotel No 13 ligger i centrum af Bergen, blot et par minutters gang fra Banzha.

Shopping


Ud over T-Michaels egen flagskibsforretning i Chr. Michelsens Gate 1, Norwegian Rain & T-Michael, er der flere gode muligheder for at shoppe i Bergens centrum.


"Jeg går mest i mit eget tøj, men hvis jeg skulle anbefale en anden tøjforretning i Bergen, vil jeg nævne Lot333. De har flere mærker, som man ikke finder andre steder i byen, og den er et besøg værd," siger han.


"Der er også en butik i shoppingcenteret Galleriet, der hedder Delicatessen, som sælger italienske, franske og andre europæiske delikatesser. Den er virkelig fin."


Her kan du overnatte: Bergens centrum er kompakt og nem at finde rundt i, men det er svært at finde en mere central placering end Hotel Oleana. Her er man tæt på Norwegian Rains flagskibsforretning og endnu flere af T-Michaels foretrukne shoppesteder.


Naturoplevelser


Med hav og fjeld lige ved hånden er det nok ikke nogen overraskelse, at Bergen er det perfekte udgangspunkt, hvis man vil kombinere en byferie med udendørsoplevelser. Blot 10-15 minutters gang fra byens centrum er man tæt på nogle fantastiske naturoplevelser.


På grund af beliggenheden ved havet er der også flere svømmeoplevelser inden for rækkevidde. Prøv Nordnes Sjøbad, hvis du har brug for en forfriskende dukkert i et udendørs opvarmet bassin med tilhørende sauna.


"Der er så mange skønne naturoplevelser i Bergen, og mange af dem er tæt på byens centrum. Jeg synes, at alle besøgende i Bergen bør opleve en tur op til Ulriken-fjeldet. Man kan for eksempel tage kabelbanen Fløibanen op til fjeldet Fløyen og derefter vandre til Ulriken. Der er et stykke vej, men det er en fantastisk vandretur," siger T-Michael.


Her kan du overnatte: Hvis du drømmer om bløde senge og en lækker morgenmad efter en lang aftenvandring i fjeldene, bør du vælge Clarion Collection® Hotel Havnekontoret. Det er tæt på mange af Bergens mest berømte seværdigheder.


Find flere fremragende hoteller, der er centralt beliggende i Bergen, her.


Seneste indlæg