Gå til indhold
Oplevelser & eventyr

6 gode forslag – det bedste at se og gøre i Kristiansand

Synes du, at Sørlandet er kedeligt? Så gør noget ved det! Prøv noget nyt i Kristiansand – Norges måske mest undervurderede by.

kristiansand-pier-fiskebrygga-featured.jpg

Aquarama – sjov for alle!

aquarama badeland familyFoto: Aquarama

Aquarama er et kombineret aktivitetscenter og badeland med dykkerfaciliteter, spa, træningscenter og idrætsanlæg med mere. Med andre ord – så længe du ikke har vandskræk – er der altid noget at lave. Badelandet og idrætscenteret ligger centralt på bystranden i Kristiansand og kan skilte med et areal på i alt ca. 41.000 kvm. Her arrangeres der spændende aktiviteter såsom AquaYoung, skattejagt og meget mere.

“Vi har netop fået stablet en ny aktivitet på benene for de mindre børn, bumper boats – en fornøjelsestur, hvor børnene kører rundt i bassinet. Bumper boats er en utroligt morsom oplevelse for børn mellem 2 og 8 år, og det er ekstra sjovt at støde ind i hinanden!” - Linda Torgersen økonomichef hos Aquarama.

 • Type aktivitet: Badeland, spa og træning
 • Perfekt til: familier, grupper
 • Adgangsbillet: Ja

Gastronomiske opplevelser på Fiskebrygga

kristiansand-pier-fiskebrygga.jpg

På Fiskebrygga i Kristiansand finder du mange muligheder for at prøve noget nyt! Bryggens berømte fiskemarked er også en af Kristiansands bedste attraktioner. Her finder du friske skaldyr og fisk i alverdens varianter – også de sprællevende. Prøv noget, du aldrig har smagt før, i en af boderne eller på et af Fiskebryggas mange gode spisesteder.

Fiskebrygga ligger centralt i Kristiansand, mellem Kvadraturen (centrum) og Odderøya. En perfekt dag i Kristiansand kan for eksempel være at begynde dagen med fiskemarkedet og frokost på bryggen efterfulgt af en tur på Odderøya og til sidst en koncert eller forestilling på Kilden. Synk ned i en dejlig seng på et hotel i nærområdet og få den perfekte afslutning på dagen.

 • Type aktivitet: marked, spisesteder og sightseeing
 • Perfekt til: familier, par, alenerejsende og grupper

Oppdag Kilden og Odderøya

Kilden-teater-og-konserthus-knut.arne.gjertsen/Foap/Visitnorway.comFoto: Knut Arne Gjertsen/Visitnorway.com

På Odderøya finder du både flotte frilufts- og kulturområder samt Kristiansands imponerende og omdiskuterede kulturhus, Kilden. Her arrangeres der hele tiden spændende forestillinger, shows og udstillinger for både store og små. Bygningen er en seværdighed i sig selv med sin flotte, rustrøde, bølgende facade. Når du vil finde på noget at lave i Kristiansand, som egner sig til hele familien, er Odderøya og Kilden et superfint valg.

NNår I har tilbragt hele dagen med spændende aktiviteter for børn og voksne i Kristiansand, er det essentielt at have en kort vej tilbage til hotellet. Det smukke Clarion Hotel® Ernst ligger blot 10 minutters gang fra Kilden, og hotellet er dermed helt perfekt, når du skal til Kristiansand med familien.

 • Type aktivitet: Alt fra workshops og biograf til teater og koncerter
 • Perfekt til: Familier og par
 • Adgangsbillet: Afhænger af arrangementet

Kør ungerne trætte i Zoo

Julius chimpanzee Dyreparken Kristiansand Foto: Dyreparken

Har du og din partner virkelig lyst til at nyde en spaoplevelse, men mener, at det med et par energiske unger på slæb, bliver ret umuligt? Så gælder det om at tænke i nye baner. Tag dem med ud i den friske luft og kør dem godt trætteDyreparken er kendt for at tilbyde det, der ellers synes at være et helt uoverkommeligt projekt...

Her kan hele familien gå ud på jagt efter Kaptajn Sabeltands tilbageholdelse i Kjuttavika og hygge sig i den fine gamle Kardemomme by. Den zoologiske have tilbyder blandt andet et livligt Sabeltand-show – ud over alle de søde, skræmmende, spændende, vilde og fascinerende dyr!

 • Type aktivitet: Zoo, fornøjelse og børneshow
 • Perfekt til: Familier
 • Adgangsbillet: Ja

Ro i sjælen i Ravnedalen

Host-i-Ravnedalen-Kristiansand-VS-00818--Foto Elisabeth HøiboEDIT Foto: Elisabeth Høibo/[Visitnorway.com](https://www.visitnorway.dk/rejsemal/sorlandet/)

Ravnedalen er et idyllisk friluftsområde med en nydelig indsø og smukke omgivelser generelt. Her finder du også kulturscenen og caféen Generalen, som arrangerer diverse koncerter og filmvisninger året rundt. Tag en picnickurv med dig og begiv dig ud i Ravnedalen, før du skal opleve en skøn koncert på Generalen om aftenen!

 • Type aktivitet: friluft, café og koncert
 • Perfekt til: familier, par og alenerejsende
 • Adgangsbillet: Kun ved arrangementer

Ægte Sørlandsidyl i skærgården

coastal line of Kristiansand Sunny weather Kristiansand har utroligt mange smukke naturoplevelser, men den måske fineste må være skærgården. Her får du alt det, du ønsker dig af Kristiansand; bølgeskvulp, øer med søde Sørlandshytter og hemmelige badesteder i flæng. Lej en båd eller sejl i din egen. Du kan eventuelt tage en rutebåd ud blandt øerne og skærene – det er både nemt og billigt. Der er selvfølgelig også mange forskellige turistarrangører, der tilbyder sightseeingbåde med guider, forskellige arrangementer, og hvad end du måtte ønske dig!

 • Type aktivitet: friluft, sightseeing og båd
 • Perfekt til: familier, grupper
 • Adgangsbillet: familier, par og alenerejsende

Overnatting og opphold i Kristiansand

Facade-night-clarion-hotel-ernst Hvis du skal rejse til Kristiansand, er der et par ting, du med fordel kan overveje, før du booker et værelse. Beliggenheden til hotellet, værelsesstandarden, hotelmorgenmaden og -restauranten er alle faktorer, som bør spille ind i valget af hotel. På Comfort Hotel® Kristiansand og Clarion Hotel® Ernst sover du både godt og centralt – og de har begge forrygende morgenmadsbuffeter og hotelrestauranter. Oplysninger om overnatningssteder og mere om Kristiansand finder du her.


Læs videre!